Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Райфайзенбанк: Как станах заложник на Райфайзен банк - Raiffeisen

 

 

 

"Как станах заложник на Райфайзен банк" - е реална случка, а не художествена измислица....

 

Статията написах лично аз: Ивайло Манахов – съсобственик в този портал и всичко съм изживял на собствения си гръб.
След като преминах през този ад и след като с Райфайзен банк постигнахме споразумение и от три години не сме закъснявали нито ден с месечната вноска - се оказа, че все още сме в черния списък на банките в България.....Благодарение на статията или по-скоро на ефекта от нея - през годините се запознах с доста от хората, управляващи Райфайзен банк.
Повечето от тях бяха интелигентни и разбираха всичко, но лоялността към Райфайзен банк ги караше да защитават с всички усилия банката, за което не ги съдя - бих сторил същото ако моята фирма е заплашена с подобна статия в интернет.

 

 

 

Заради тази статия бях поканен на кафе от служители на ДАНС. Срещата се проведе в кафене до едно от районните управления на МВР във Варна.
Двамата служители на ДАНС пожелаха да разкрия IP адреса, от който беше написан коментара към статията, че Райфайзен банк ще фалира.
Не издадох IP адреса на потребителя - въпреки, че не одобрявам подобни коментари.... От ДАНС повече не ме потърсиха....

 

Сега ви давам възможност да се запознаете с оригиналния текст на статията със заглавие: "Как станах заложник на Райфайзен банк"  

 

 

Реклами за кредитиране ни заливат навсякъде и като много хора реших да кандидатствам за кредит. Сетих се за един господин от Райфайзен банк, който ми беше звънял преди известно време за кредит. Отидох в Райфайзен банк и подадох заявка. След няколко дни от Райфайзен банк се обадиха, че съм одобрен. Дадоха ми да подпиша договор и на въпроса дали мога да го представя на моя адвокат, ми отговориха че не мога да го изнасям от Райфайзен банк, преди да е подписан. Помислих за момент, но се изкуших от възможността да взема парите и подписах договора (един от споровете с мой приятел е, че алчността е лош съветник, неговото мнение е, че тя движи прогреса). Платих няколко вноски на Райфайзен банк и забавих плащането за една от вноските с два дни.

Започна да звъни агентът ми от Райфаизен банк и да ме притиска, че имам неплатени задължения. Говореше ми на „ТИ”, а тона му издаваше неприязън. Почувствах се все едно съм направил грозно престъпление спрямо Райфайзен банк.


На другия ден агентът от Райфайзен банк пак се обади и каза, че по договор заради закъснението вече дължа 150 лв. наказателна лихва. Попитах го защо е толкова голям процентът, след като към Райфайзен банк дължа на месец само 300 лв. - 150 лв. е половината от тази вноска. Отговори ми да си прочета договора с Райфайзен банк. Отворих договора с Райфайзен банк и с ужас забелязах една от точките, която гласеше: „Наказателна лихва 48 %”. Честно да ви кажа ми омекнаха краката. Бях подписал договор с Райфайзен банк, който ме задължава дори и един ден да закъснея, да платя глоба към Райфайзен банк от 150 лв. Почувствах се адски излъган, но продължих да чета внимателно. Лихвата, която се съгласявах да плащам на Райфайзен банк, беше 12.9 %. В една от точките в договора с Райфайзен банк пише, че съм длъжен да подпиша Запис на заповед към Райфайзен банк в размер на 14 %. 12.9 % станаха 14 %. Не знаех какво да мисля повече. Изведнъж се оказва, че ще плащам с 1.1 % всеки месец повече на Райфайзен банк. Притежавам собствен бизнес и си представих как мой клиент закъснява да ми плати с един ден сума примерно 300 лв. и аз започвам да му звъня, да го заплашвам и да му искам 150 лв. глоба за закъснението. Надали този човек повече въобще ще си помисли да ми бъде клиент.

Още една страхотна статия на тема Райфайзенбанк - достойна като съдържание на настоящата статия. Можете да оставите вашите "ПОЛОЖИТЕЛНИ" коментари и предложения към Райфайзен банк:

 

Ипотечен сценарий в разгара на ипотечната криза - Raiffeisen, Райфайзен банк

 


 

 

 

 

 

Райфайзен банк с глоба от над 5 000 000 лв. от Комисията за защита на конкуренцията.

Вижте повече...  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » »»

Възмутена!: 2015-09-23 12:50:49 |

Поради изтичане на валидността на дебитната ми карта проверих по телефона работното време на офиса на бул. "Тодор Александров". На въпроса ми, дали новата карта ще бъде безконтактна, ми отговориха, че ако искам, трябва да отида да го заявя в някой клон!!! Значи, може на всеки 10 дни да ме тормози банкова служителка по телефона, за да ме агитира за потребителски кредит (всеки път отказвам!!!), а не могат да вдигнат телефона да ме информират, че бих могла да променя картата си на безконткатна!... Та, питам се аз, това ли е тяхната загриженост за моята сигурност като клиент на банката?!?!

николай: 2014-10-02 09:39:37 |

никога няма да взема заем от тази банка повече.

kiril: 2014-07-11 14:15:13 |

tazi banka sa nagli kopeleta poneje zaplatata mi minava prez tazi banka re6ix da kandidatstvam za po izgoden kredit s niska preferinsijalna lixva.Vlizam podavam dokumenti i vsi4ko e ok a 6te podpisvam i 4eta nqakakva si karta bonus s izvesna suma pari.A az nesym iskal karta iskax 2000lv ako iskax pove4e 6tjax da iskam 2500 primerno objasnjavam az kato 4ovek.A otsre6ta zvjara kato se razbu4a takuv surat mi izvadi egasi otno6enieto ako iskam moje i bez karta no s dvoina lixva kazax i da ne me zanimava s gluposti i za6to tova nikade ne e opomenato v promosijata a za moe y4udvane jenata naglo mi podava njakakvi listi da se podpi6a 4e me e informirala za lixvite i neznam si kakvo.Viknax ti luda li si kak 6te se podpisvam na njakakvi si listi stanax i njamam namerenie pove4e da stupja v tazi banka saveta mi e dai 50 lv i kato tegli6 kredit otidi s advokat za6toto mnogo sa podvodnite kamani i neznae6 kade 6te se udavi6

Много разочарована: 2012-09-28 17:55:36 |

От съвсем скоро тази банка има комисионна за неподредени банкноти, т.е. ако отидете в техен офис за да внесете пари в брой ще трябва първо да си подредите банкнотите. Иначе ще заплатите комисионна върху сумата, която внасяте. Това е пълно безобразие!!!Явно доста са го закъсали.

Изи кредит Оферта: 2012-06-16 14:27:32 |

Имате ли нужда от удобна заем на satisfaction.We оферта Достъпен заем при лихва 3% ставка за местни и международни кредитополучателите. Ние сме сертифицирани, сигурен, надежден, ефективен, бърз и динамичен и сътрудничество operate.we дават дългосрочен план заем за три до петдесет години максимум. Ние предлагаме следните видове заеми и много повече; $ 5000,00 минимални до максимум от $ 250 милиона с клас за световен стандарт и да се уверите, че фондът попадне в жилищен Вашата банкова сметка в следващите 48 часа, ние предлагаме следното: * Личен заем * Студентски кредит * Бизнес кредит * Консолидация заем * Комбинация кредит * Начало Подобряване * Кола заем * Много повече Ако се интересувате моля да се свържете с нас чрез имейл по-долу: easyloan30@hotmail.com

Красимир Филипов: 2012-06-16 14:27:32 |

Наистина жалка банка... Доста време се чудих с коя да я сменя и може би новата кампания на Уникредит Булбанк ме убеди да мина към тях. Даряваш усмивка, която носи 10 евро на децата футболисти. Наистина нещо свежо и носещо усмивки наинание. Ето го и линка ;) http://be-part-of-it.unicredit.eu/bg/final/2011/offs/?cid=CRM-KID-SMILE-ME

Сашо: 2012-06-16 14:27:32 |

Изключително съм разочарован от РФБ. Кандидатсвах за КК Маестро за промоцията - без лихва до септември. И какво получих - отказ, въпреки че след задълженията ми към кредитори оставам с около 1200лв чисти и съм необвързан! Казаха ми да заповядам след 6 месеца. Запитах се защо? Явно защото вече сън се обвързал с МКБ Юнионбанк с ипотечен креди и явно сметнаха, че не могат да ми вземат паричките. Да ама не. Имам 1 фирма, която тепърва се развива. Мислех да мина към тях в последствие, но не! Мога да им пожелая да продължават да си отказват клиентите. Аз лично НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПОЛЗВАМ ТЕХНИ УСЛУГИ!!!

Vasileva: 2012-06-16 14:27:32 |

И ни съветват да си размразим плановете, та да вземем кредит от тях.... И да заложим недвижим имот......Да не ни е изпила кукуваца акъла? След всичко, което четем за поведението им към хората и фирмите....Абсурд!!!!!!!!!!Но държавата ни е Абсурдистан, какво друго може да ни се случи освен пълни абсурди.

Анти Райфайзен банк: 2012-06-16 14:27:32 |

Ето - пет международни банки са разследвани от регулаторите в Англия, Япония и т.н. за съмнения, че в началото на кризата са манипулирали индекса ЛИБОР. Райфайзен банк и останалите банки в България, защото те не са български - само си определят лихвите, сами си ги съдират от гърбовете ни и ако случайно сме осъдени от самите тях без да знаем - ни пращат съдия изпълнители за да ни връчват изпълнителни листове и да ни притискат.

А кой е виновен ако не Райфайзен банк!?: 2012-06-16 14:27:32 |

А кой е виновен - ние не сме завършили право, нямаме и възможност да ползваме толкова скъпо платени финансисити за да избягаме от клопките и финтовете на адвокатите на Райфайзен банк. На тия, които тръбят да си четем договорите ще кажа така: Не само Райфайзен банк, но и всички банки си позволяват да ни правят заложници, а заложник винаги е означавало когато някой без неговата воля е притиснат без да има възможност да се защити.

   1  2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии