Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Предположение за пазара на имоти във Варна по линия на руснаците

Всички анализатори се гордеят когато прогнозите им се сбъдват и винаги ги заявяват категорично.
 

Аз няма да съм толкова категоричен, но ще изкажа едни мои предположения на база управляваната от мен рекламна агенция


От месеци ни поръчват винили за продажба на земя или апартаменти от собственик. Няма как да разкрия точно за какви имоти става въпрос, но да кажем, че преобладават луксозните апартаменти - собственост на българи, които живеят в чужбина и основно на руснаци. И докато при българите, които живеят в чужбина става въпрос за единични случаи - при руснаците е често явление.


И сега най-интересното: Въпреки предположенията ми, че руснаците продават за да заминат в Русия - в 99% от случаите те продават например един от три апартамента, но какво правят с парите не споделят, а не е възпитано да ги попитаме.


Другата категория руснаци продават на по-ниска цена, от която предварително са купили за да купят поредният апартамент на мечтите си - малко по-далеч от настоящият, но по-луксозен.


До този момент не сме чули от руснак - поръчвам винила за да продам апартамента на всяка цена и да се махна от България завинаги - нещо, което наблюдавахме при англичаните и ирландците преди десет години - разпродадоха рязко и си тръгнаха също толкова изненадващо.


Предположенията: каквото и да си мислим за руснаците, те определено нямат намерение да си тръгват - напротив, остават и дори отварят собствени бизнеси. В рекламния бизнес например са няколко.


Ивайло Манахов - управител Танграм рекламна агенция Варна

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии