Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

С брокер или сами в имотната джунгла при продажбата на апартамент във Варна

С брокер или сами в имотната джунгла при продажбата на апартамент във Варна

По SEO конференциите копирайтърите съветват да се пишат статии за да дава червени точки google и хиляди пишещи ни убеждават как инвестицията в имот е много важно нещо!?


Или: „Имотът е голяма инвестиция!?”


Днес ще се съсредоточим как наистина да придадем тежест на имота, който продаваме и наистина да го превърнем в желана инвестиция за купувача.


Вариант 1: Сядаме и започваме да звъним на всяка агенция за имоти от Варна. За всеки случай хвърляме една обявка и в ПОЗВЪНЕТЕ. Следват Ало, olx и каквото намерим по ключовите думи „сайтове за обяви с имоти”. Така де – правим масирана реклама, дето се вика „Да се набива на очи”! Да ударим тъпана и всички да разберат.
Разбира се по стар, изпитан български обичай – уведомяваме всички приятели и роднини до девето и след-девето коляно, защото ние си знаем – утре Пешо ще каже: „Абе нямаш ли някой познат да продава грсОнерка…” И няма гугъл, няма мугъл – информацията братче е най-скъпото нещо….


Вариант 2: Имаме брокер, с който от години работим и уведомяваме само него за продажбата. Дали той ще се обръща към други агенции, къде ще обявява – той си знае.


Ползи и минуси при вариант 1:
Ползи:
Вие сте цар, вие господар. Вие избирате дали ще работите с агенция или ще продавате директно – нали затова „ударихте тъпана” и целият свят знае. Пък и все някой познат ще каже на друг познат. Или някой познат ще пита вашият познат и той ще ви звънне щастлив, че прави за една почерпка услуга и на вас и на другия приятел – ето серия от почерпки, защото всеки обещава, че ще почерпи, ама ако се изпълняваше това най-използвано обещание би трябвало всеки ден да съм почерпен, ама не съм J
Рискове: Понеже произхождате от стар, тъпанарски род (в смисъл пра-дядо ви е правил тъпани) и яко ударихте тъпана, дето се вика – набихте се на очи! Пригответе се за небивал интерес от страна на агенциите за имоти. Вие вече сте парче месо в стадо с акули.
Препоръчваме да си вземете резервна батерия за телефона, защото не е ясно колко далеч са чули вашият тъпан – чакат ви незабравими часове на телефона.
Да не забравяме и ефекта на доминото – всеки ден нови и нови потребители достигат до вашата невинно, единствена обява и звънят ли звънят….И няма спиране – вече не трепвате при всяко ново обаждане, вече сте пред дилемата да смените номера, защото главата ви е станала на тъпан, а продажба няма…
А продажба може и да няма, защото вие сте определили цената на имота на принципа „Така вървят”.


Ползи и минуси при вариант 2:
Ползи:
Това, което изживяхте при вариант 1 – ще го изживява вашият брокер, но затова си е избрал да посредничи при сделки с имоти. Не злорадставайте - предполага се, че той знае на кои колеги да предложи, защото между колеги е ясно, че този колега работи такъв тип имоти, друга работи само парцели. Самите агенции за имоти си обменят непрекъснато информация и колкото един имот е по-ексклузивен – толкова агенциите са по-активни. Идеалният вариант е апартаментът да се предлага само от една агенция, тогава авторитетът на брокера сред колегите е на космически висини и всички са спокойни.
Когато обаче имотът е с „ударен тъпан” – агенциите (казахме за тях акули), заобикалят плячката, защото тя е безинтересна. За разлика от повечето бизнеси – при имотите не съществува вариант имотът да се вземе, да се сложи в склад и клиентът да не знае кой е собственикът, затова изборът е ваш, аз бих избрал посредник….


Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Калчев: 2015-09-07 10:29:53 |

Много добра, обективна статия. Браво! Аз обаче бих си свършил работата сам. Мнооого алчни и надменни тези брокери :) Дразни, когато дори не се вяснат да погледнат на място какво предлагат, т.к. им пращаш всичко смляно - снимки, описание, а те от благодарност гледат да те опетлаят с договор, комисионката е важно да е гарантирана, а дали ще свършим работа - това накрая. Докато има глупави хора, тази орда паразити ще процъфтява

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии