Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кауфланд Владиславово – изпитание за живущите наоколо – част II

Кауфланд Владиславово – изпитание за живущите наоколо” – под това заглавие преди няколко месеца повдигнахме темата за шума и вибрациите, които в продължение на една година тормозеха живущите около Кауфланд Владиславово докато се строеше магазина.

Ето и нов сигнал от живущ срещу Кауфланд Владиславово:

„Уважаема редакция – имам чувството, че строежите на територията на Кауфланд Владиславово никога няма да приключат. Ако до този момент се съмнявах, че на някой в Кауфланд му пука – вече съм сигурен, че никой не го е грижа за спокойствието на клиентите, а само за парите, които всеки ден да оставяме в Кауфланд – за какво иде реч:
Снощи - понеделник (18 юли 2011) се бях приготвил за лягане и гледах телевизия в леглото. Изведнъж въздуха се разцепи от рев на ъглошлайф. Това е един от най-дразнещите звуци – рязането на стоманата буквално разцепва мозъка.
Свикнал съм на този шум, защото всяка събота и неделя някой съсед  демонстрира уменията да влудява всичко наоколо, но шумът в 22 часа ми дойде в повече.
В 22:35 се обадих на 112 и помолих за съдействие – и сега внимавайте: С най-спокоен тон ми обясниха, че нашият, мил кмет издал заповед, че през летния сезон може да се шуми до 24 часа и чак тогава ако има шум – нарушителят се санкционира.
Това ми дойде в повече и попитах: „Това означава ли, че и аз сега мога да произвеждам шум?”. Отговорът беше положителен. Репликирах, че ако не вземат мерки им обещавам, че на другия ден ще се видят в медиите и ми затвориха телефона. 
Не исках да се примиря с продължаващия рев и се обадих в полицията – казаха, че ще пратят екип. Честно казано, помислих си, че ще дойдат след час и сега се извинявам, че ми е минала подобна мисъл, защото точно след 10 минути телефона ми звънна – обаждаха се от 112 !? Заразпитваха ме къде точно шумят, защото решили все пак да се обърнат към полицията (явно заплахата ми за медиите ги е стимулирала). Обясних подробно къде се произвежда шума – на 20 метра от входа за клиенти на Кауфланд Владиславово – строяха някаква временна, метална конструкция, може би павилион…. И докато надничах през терасат – видях патрулката, която влизаше на паркинга на Кауфланд Владиславово. Спряха до шумящите и обясниха нещо на единия от тях. Шумът спря!!!

Честно да ви кажа – от години не бях чувствал загрижеността на държавата. Полицията се отзова на десетата минута. Полицаите явно не се интересуваха от странните заповеди на Кирил Йорданов, а от спокойствието на варненци. Момчета – благодаря, че ми позволихте да се наспя и, че ми показахте загриженост. Вече по-малко съжалявам, че плащам данък на държавата – част, от който отива и за вас.

Към 112: Уважаеми дами и господа – не се дръжте като еничари към съгражданите си и не мерете с двоен аршин. До кога само думата „медии” ще ви стимулира да се размърдате и да правите това, за което ние плащаме – да ни правите живота по-безопасен.

Към кмета Кирил Йорданов: Г-н Йорданов, ако има подобна заповед за шум до 24 часа – от сега ви казвам, че И този мандат няма да гласувам за вас. Ние не сме ви феодална собственост за да разполагате със спокойствието ни. Предлагам ви да се кандидатирате за кмет на Каменар, защото съм сигурен, че с вашият електорат – на спокойствие ще можете да режете метали не само до 24 часа, но и след това. Без това ви избират те – циганите, които ние храним от години.

Към полицията: Момчета – благодаря!!! Нямам забележки 

Към Кауфланд: Уважаеми дами и господа! Ако имате някакво обяснение – моля изпратете го на редакцията на Имот Днес Варна. Възмутен съм от вашата незаинтересованост. Ако продължавате така – ще инвестирам времето си в подписка за затваряне на магазина ви във Владиславово.

Към съседите: Уважаеми съседи! Моля не си трайте, а си търсете правата. Не стойте в черупките си, защото тази пасивност, ще стане активност – но не във ваша полза. Пишете до медиите, защото тези, които вършат безобразия или бездействат – като чуят медии и все едно дявола вижда тамяна . Хубав ден.”


Сигналът ще изпратим до Кауфланд България и до Кирил Йорданов и ще публикуваме техните мнения.


Ивайло Манахов
 

 
Отговор от Кауфланд:
 
Уважаеми г-н Манахов,

много Ви благодаря за запитването. Извиняваме се за причиненото неудобство, съгласували сме с хипермаркета във Варна занапред строителните дейности да се извършват сутрин, а не във вечерните часове и ще бъдат завършени в рамките на два дни. Макар да не сме в нарушение на правилата в град Варна и по-конкретно в съответната община, не искаме да причиняваме неудобство на живущите около хипермаркета и ще се съобразим с оплакването.

Благодаря Ви за вниманието!

С уважение / Mit freundlichem Gruß
Dr. Rossitza Popova
BL Werbung und Pressearbeit


 
Още статии на тема Кауфланд Варна:

Убиват птици в Кауфланд Варна
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии