Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кауфланд Варна Владиславово - изпитание за живущите наоколо

Събота е - осем часа сутринта, а шума прелива във всички нюанси строят най-новия супермаркет във Варна от веригата Кауфланд:

Самосвали исипват насипни, строителни материали и после "блъскат" кошовете за да изпада всичко.

Багер разбива със специален накрайник (прилича на огромно хилти) упорита скала.

Валяк със специална система за набиване на чакъла, предизивква вибрации на земната повърхност и те се предават на околните блокове. Стъклата се тресат от същите тези вибрации.

 

На снимката: До преди година на тази поляна нямаше нищо - сега част от поляната е превърната в строителна площадка на Кауфланд Владиславово. В дясно е представителството на Фолксваген, в ляво е кръстовището на бл. 306, а над булеврда е бл. 4 на Владиславово - най-потърпевши от шума.

 

Няма събота, няма неделя - строи се ударно и без никакво съобразяване с живущите наоколо, а това са основно бл. 4, бл. 306 във Владиславово.

 

Интересна констатация - вибрациите се усещат чак в бл. 9, който е чак на горния булевард.

 

Обекта е на поляната пред бл.4 - където само до преди година Владиславовци разхождат домашните си любимци.

 

При разговор с живущите - никой не си спомня някой да е минал и да попита или най-малкото да предупреди за предстоящия строеж.

Дълго време никой не знае какво ще се строи. През цялото лято на 2010 се извършва заравняване на терена, изкореняват се дървета.

 

Преди това поляната е била засадена с лозя и кайсиеви дървета и оттам долната част на Владиславово се наричан от живущите "Кайсиева градина". Разбира се това название не се води официално в документите на Община Варна - хората са брали с години плодове и оттам дават името на района.

 

Преди известно време поляната е сондирана и живущите коментират, че са констатирани високи, подпочвени води.

Навярно заради тях през лятото на 2010 - строителите укрепват терена с огромни "пилоти", а крана който ги набива е бил на нивото на шестите етажи.

Представете си какъв шум е произвеждал със седмици хидравличния чук, който ги е набивал.

 

Ситуацията е позната, защото колко от вашите съседи ви предупреждават при започване на ремонт? Неотдавна забелязах на един вход бележка, в която съсед описваше в кой ден от колко до колко часа ще извършва ремонт и най-отдолу се извиняваше за това. Стана ми приятно....

 

Като компания, уважаваща бъдещите си клиенти от Кауфланд можеха да раздадат рекламни материали (флаери, листовки, дипляни) или да залепят съобщения. 

Какво попречи на представители на Кауфланд да минат по входовете и да обяснят, че има нов супермаркет - а това щеше да си е И страхотна реклама?

В следващия момент от Кауфланд ще разчитат същите тези подлудели от шум хора да наливат пари!?


Хората, с които разговарях се оплакват от главоболие и споделят, че в понеделник отиват на работа изморени и раздразнителни - вследствие на шума.


"Всички се трудим по цяла седмица и очакваме събота и неделя да поспим до късно, да изпием кафето си по-спокойно, да закусим със семейството. В следващия момент се субуждаме от грохота на машините, от вибрациите на багери и валяци" - това заявява млада жена


"Преди внуците ни оставаха събота и неделя - сега не желаят да чуят, защото шума ги събужда още в осем часа" - споделя разтревожена баба.


"Ако щете вярвайте - мишката на компютъра се мести сама в някой моменти. Усещам вибрациите - пода се тресе. Притеснявам се да не стане някой пукнатина в блока" - друго мнение.


"Лятото като набиваха тия пилони в земята - още от сутринта гледахме да избягаме, защото от вибрациите и шума не се издържаше. Много добре знаят, че отдолу е пълно с вода и въпреки това набиваха тия железа само да стане по тяхната".

 

Болшинството от всички, с които разговаряхме са засегнати от безобразията на Кауфланд и се заричат, че няма да стъпят в новия им магазин, а ще ползват другите супермаркети, които станаха достатъчно във Владиславово.

 

Ивайло Манахов
e-mail: manahov@imotdnes.com
0876-408-866

 

Още статии на тема Кауфланд Варна:

Убиват птици в Кауфланд Варна
 
 
 

Кауфланд Владиславово - изпитание за живущите наоколо - част II 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 » »»

Живущ до Гранд Хотел Димят: 2012-06-16 14:27:32 |

Вие на това ако се оплаквате .... а ние какво преживяхме когато строяха хотела, той е на 20 метра от блока и не е само шумът , 2 години несмеем да си изкараме прането на балкона защото от чисто става мръсно.... Какво толкова е станало с един хипер маркет в повече, освен че е за ваше удобство друго невиждам, ние тука с тоя хотел нищо не хващаме , освен че ни асвалтираха и оправиха плочките пред блока за да не мрънкаме много....

karabini: 2012-06-16 14:27:32 |

ей угодия нямате бе....като не ви харесва се прибирайте по селата от където сте !!!!ама като ви пуснат намаленията сте първи в Кауфланд

Оня: 2012-06-16 14:27:32 |

Така като гледам не ние сме за село, а някой друг.. досети се сам кого визирам. :)

s: 2012-06-16 14:27:32 |

Моля напишете коментара си по темата Кауфланд Владиславово на кирилица

Петров - живущ до Кауфланд Владиславово: 2012-06-16 14:27:32 |

От седмица Кауфланд Владиславово не са ни тероризирали, но това нищо не значи - винаги може да се сетят, че нещо са пропуснали и да заразбиват... Не им ща стоките, не им ща нищо - за една година им се наситих. Такова брутално отношение... Как им разрешават такива безобразия? Ами да си строят другаде магазините. Ние - живущите наоколо какво сме виновни?

До наоколо Кауфланд Владиславово: 2012-06-16 14:27:32 |

Не е само шума от Кауфланд - след като дори преместиха завоя за десен завой към спирката - сега автобусите и особено по-дългите се затрудняват с вземането на завоя и със сигурност ще се случи някой неприятен инцидент. А купона тепърва започва, защото тировете, които ще зареждат - ще го правят през нощта - представете си тогава как ще спим.

От наоколо: 2012-06-16 14:27:32 |

Наистина е изумително как разрушиха асфалта, а още по-изумително е как го почнаха рано сутрин, та дори до следобяд. Имах чувството, че така или иначе изнемощялата панелка ще рухне, имайки предвид, че е натъпкана с вестници(големи мислители са били тогава). Ако не друго, то поне сега като го отворят ще се спрат постоянните, превърнали се в ежедневие, пробивания и т.н. наоколото и ще мога да се наспа за първи път от края на миналото лято.

Стефанова, жижуща до Кауфланд Владиславово: 2012-06-16 14:27:32 |

Днес е 1 май - деня на труда и от 8 часа сутринта въпреки, че е неделя - новоасфалтирания път на входа на Кауфланд вече го разбива същия този трактор с пневматичен чук, който от година ни е отровил живота. Шума е ужасен и е невъзможно да си починем. Цялото ми семейство от 8 часа е на крак, сънени сме и раздразнени. Вече е 10:30 часа и къртенето продължава. От Кауфланд въобще не се интересуват, че е неделя и хилядите хора живущи около новия магазин на Кауфланд във Владиславово няма да си починат и утре ще отидат до работата си, но как ще работят за да изкарат парите, които утре да изхарчат в Кауфланд?

До работни места Кауфланд Владиславово: 2012-06-16 14:27:32 |

И какво като са работни места!? Може ли хиляди хора да търпят година вече този строителен кошмар? За интереса на 100 работни места - да страдат хиляди!? И какво ще произвеждат тия работни места в Кауфланд Владиславово? Ще продават стоките на чуждите държави. Не беше ли по-добре да бяха изградили парк, в който да почиваме? Сега като тръгнат колите с пазаруващите, клаксони, аларми... ще луднем. Във Владиславово има Пикадили, Супер 5, CBA, Лидъл, Пени - сега и Кауфланд. Ами дайте всички вериги да си изградят магазини и да ни заградят в концлагер и ние само да пазаруваме, да се тъпчем и да сме благодарни за 100 работни места.

jivu6ta vav vladislavovo: 2012-06-16 14:27:32 |

Zamislete se 4e tova 6te sa novi pone 100 rabotni mesta

   1  2 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии