Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищни сгради 2010: КБВ център, град Шумен

 

 

инвеститор:
КрасБиВал ООД

 

архитект:
арх. Милен Мънков

 

изпълнител:
КрасБиВал ООД

 

конструктор:
инж. Илчо Илиев

 

адрес:
Шумен

             

 

Сградата е с РЗП 1880м2. Разположена е на 5 етажа с осигурени отделни подходи за жилищната и търговската част. Изградена е по монолитен способ, с колони, шайби и безгредови плочи. Всички външни и вътрешни зидове са изпълнени с керамични тухли “Винербергер”.

 

Екстериор: Топлоизолацията на сградата, в по-голямата си част, е изпълнена като “вентилируема фасада” с минерална вата Isover FDPL 50, Еталбонд “ЕТЕМ” и керамика “CREATON”, и частично е изпълнена с експандиран пенополистирол EPS 5см “БУЛПОР” и полимерна мазилка “БИЛМАТ”. По всички тераси е изпълнена двойна хидроизолация, топлоизолация екструдиран пенополистирол ХPS 5см и настилка гранитогрес. Външната дограма е 5-камерна “TROCAL” с алуминиева капачка, даваща допълнителна сигурност на профила. Наклонените фасади, осветяващи кота -3,70, са алуминиеви “ЕТЕМ Е85”, със стъклопакети 24мм закалено и триплекс стъкло. Външните парапети са комбинация от керамика, стъкло и варовик. Външните обшивки, олуци, водосточни и вентилационни тръби са изпълнени от пластифицирана ламарина Фасадите са добре осветени и с изтеглени изводи за видеонаблюдение. Изграден е паркинг с 15 паркоместа и направено озеленяване.

 

Интериор: Облицовките и настилките са съответно от фаянс, гранитогрес/теракот и ламинат. Леките преградни стени са изпълнени по системата на Knauf, а витрините са “ETEM” със закалени стъкла. Парапетите в общите части са алуминиеви в комбинация със стъкло. Ел и ВиК инсталациите са изпълнени по българските стандарти. На кота -3,70 е монтирана канализационна помпа “GRUFOS” за отвеждане на водите. Изградени са слаботокови инсталации за ТV, Теl и интернет, а общите части са озвучени. Изградена е инсталация за външно и вътрешно видеонаблюдение, инсталация за охранителни системи, както и пожарна и пожароизвестителна инсталации. Изцяло е изпълнена климатична инсталация, а на кота -3,70 - и вентилация. Монтирани са криматици “Delongi” и “Midea”. Гръмоотводната инсталация изпълнява всички съвременни изисквания – с медни проводници и мълниеприемник “ПРЕВЕКТРОН” с изпреварващо действие. За комфорта на живущите в сградата съдейства монтираният пътнически хидравличен асансьор с достъп за инвалиди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии