Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищни сгради 2010: Каза Рива, град София

 

 

инвеститор:
Агора-Ин ЕООД

 

архитект:
арх. Венцислав Дучев, арх.Елена Ценова, пр.Иван Пенов

 

изпълнител:
Агора-Ин ЕООД

 

конструктор:
инж.Илия Илиев

 

адрес:
гр.София ул.Брегалница 66-68

             

 

Каза Рива е многофункционална сграда, намираща се вновия административно-делови център в района на бул. „Тодор Александров”, в непосредствена близост до главни транспортни артерии (бул. Сливница и ул. Опълченска, близост до Метро станция). Състои се от подземен паркинг с 30 паркоместа, 3 офисни нива, заемащи цялата площ на парцела и 8 жилищни нива с 30 апартамента. Офисните нива са решени като „openspace” с цел да се осигури максимален функционален флексибилитет на помещенията. С това сградата отговоря на конкретните нужди на крайния клиент.
В задната част на офисните нива, естественото осветление се осъществява от атриумно пространство през трите офисни нива, покрито със стъклена пирамида.

 

Сградата е със скелетно-безгредова стоманобетонна конструкция. Стените са изпълнени от петкамерна гръцка тухла за жилищната част и леки преградни стени за офисната. Вътрешната комуникация в сградата се осъществява посредством един асансьор и стълбищна клетка.

 

При изпълнението на сградата са използвани висококачествени материали. Изпълнена е вентилируема фасада от алуминиева носеща конструкция, изолация от каменна вата и фасадна облицовка от HPL (Текстолит). Дограмата е петкамерна, двойноотваряема на фирма SCHUCO, стъклопакети с К-стъкло. Вътрешната дограма е по италиански дизайн и технология. Асансьора е електромеханичен на фирма „Лифтком”. Стълбището и етажните площадки са изпълнени от масивен гранит. Подовите настилки в офисните нива са от полиран гранитогрес.

 

Геометричната структура на сградата се подчертава от лаконичния и функционален архитектурен стил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии