Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

За какво си затварят очите строителните фирми

За ползващите имот "ново строителство" тази статия няма да е нищо ново. За тези, които смятат да ползват "ново строителство" е предварителна обица на ухото...


Всяко стадо има "некачествени овце", в строителния бранш - също. Някой строителни фирми във Варна хващат амнезия докато предлагат и продават построените от тях имоти.

 

Забравят, че гипса не е цимент, слагат го под прага на някоя врата и след година започвате да се чудите сащо плочките под входната врата се надигат. Много просто - гипсът не е лепило за плочки, не е и цимент. Гипсът се използва за запушване на фуги, шпакловка, но не и за основа, върху която да се лепят плочки.

 

Забравят да слагат внимателно новите, китайски врати. Завиват винтовете, но понякога те не пасват и следва наместване на пантата с чук. Вратата след време започва да скърца и се налага подмяна на пантите.

 

Забравят да изолират нишата, в която вървят тръбите с вода - така наречения куфар. Следва замръзване на тръбите. Има случаи и на спукани водомери. Освен наводнението: разрушаване на нишата, изолация и изграждане отново.

 

Забравят да осигурят достъп до последния етаж - стълбището свършва до вратата на жилището на последния етаж. И когато покривът се нуждае от ремонт - няма как да стигнете до него, защото съседът на последния етаж се оказва руснак и идва два пъти в годината.

 

Забравят да ви кажат, че сградата се намира в района на Бризовете където канализация за мръсен канал няма и сградата е на септична яма. Изпомпването на 1 куб. мръсна вода струва 10 лв. За шахта от 50 кубика - "вноската чистота" = 500 лв. Почистването на ямата от хора, които влизат вътре = 800-850 лв.

 

Има и още елементи от строителната амнезия, но ще спра до тук за да поемете въздух.

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии