Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Хотелите във Велико Търново пълни за Коледа и Нова година

Почти всички хотели във Велико Търново и района са запълнени за предстоящите коледни и новогодишни празници, съобщи пред медиите Даниел Панов, управител на Общинската агенция по туризъм „Царевград-Търнов”.

Той уточни, че пакетите, които се предлагат за новогодишната вечер са три, четири и петдневни.
 

към Велико Търново от страна на чуждестранни посетители е намалял в сравнение с предходната година. За сметка на това обаче се е увеличел броят на българските туристи.
Туристите, които посещават Велико Търново тази година остават тук за две нощувки, нямат това масово посещение на ресторанти и магазини, както това беше миналата година, отбеляза Панов.
 

По думите му, се забелязва лек отлив на румънските туристи. Минали години те идваха и оставаха във Велико Търново от понеделник до събота вечер включително. Сега обикновено румънска реч може да се чуе в петък, събота и неделя до обяд, подчерта управителят на Общинската агенция по туризъм „Царевград-Търнов”.
Все още продължават да се правят резервации за студентския празник. Студентите имат възможност да избират до последно–до 7 декември къде да прекарат празника, съобщи Панов.
 

Той допълни, че заради икономическата криза и с цел да привлекат клиенти, много от хотелите във Велико Търново и района предлагат празнични пакети на по-ниски от стандартните си цени.
 

Панов посочи, че светлинният спектакъл „Царевград-Търнов Звук и светлина” ще зарадва студентите на 8 декември. Освен спектакъла, специално за студентите, избрали Велико Търново за своя празник, известна група ще изнесе концерт, допълни Панов. „За два–три дни покрай 8 декември, Велико Търново се превръща в едно истинско студентско градче, защото програмите, които се предлагат в хотелите и заведенията във Велико Търново са много разнообразни”, отбеляза Даниел Панов. По думите му, студентите, които избират Велико Търново за своя празник са най-често от София, Варна, Пловдив и Велико Търново. „Едно от най-атрактивните места за тях си остава Арбанаси”, подчерта Панов.
На 5 декември във Велико Търново ще бъде открит традиционният Коледен базар, който ще продължи един месец, допълни Даниел Панов.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии