Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Възстановяването на Търговския център в Ню Йорк, приключва през 2014 година

Три нови небостъргачи, жп гара и автогара, както и мемориал, посветен на жертвите на атентатите от 11 септември, ще се появи на мястото на разрушения Световен търговски център в Ню Йорк. Пълната реставрация на комплекса ще завърши през 2014 г., съобщи Агенция Франс Прес, позовавайки се на изявление на градските власти.

 

В резултат на терористичната атака в Ню Йорк на 11-ти септември 2001 година, бяха разрушени северната и южната кули на небостъргачите на Световния търговски център (СТЦ), а под развалините загинаха почти 3000 души. В момента, на мястото на трагедията в Долен Манхатън, където приключва работата по разчистване на отломките, ще бъдат построени новите небостъргачи на Световния търговски център. Първо бе възстановена седмата централна кула на комплекса.

 

"Ние трябва най-накрая, да излекуваме тази рана в сърцето на Ню Йорк" - каза кметът Майкъл Блумбърг по време на пресконференция в Седмата кула.

 

Според Блумберг, за възстановяването на това култово за Ню Йорк и за цяла Америка място се работи ускорено, за да се преодолее досегашното забавяне поради бюрократични причини.

 

Централен елемент на ансамбъла ще бъде първата кула, чиято височина трябва да достигне 541м., или 1776 фута, числата символизират годината от независимостта на Америка. На територията на небостъргача, който ще се превърне в най-високата сграда в страната, ще бъдат разположени офиси, ресторанти и магазини.

 

Мемориалът, посветен на паметта на жертвите на терористичната атака, трябва да отвори врати през 2011 година. Неговият вход ще бъде украсен с две стоманени колони, извлечени изпод развалините на разрушените кули, а заедно с това е планирано засаждането на дъбова горичка.
 

 

Според наемателя в Световната търговски център, Лари Силверстайн, след завършването си, комплекса ще може да приема по 250 000 души дневно. 


Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии