Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Във Великобритания продават къща, която може да издържи на ядрен взрив

 

Еднофамилната къща е с четири спални и се продава за 350 000 британски лири стерлинги. Главната особеност на тази къща е наличието на противоядрен бункер.

 

Собственикът Майк Томас е построил къщата през 1985 г., когато „студената война” между Запада и Съветския съюз е в своя пик. Себестойността на строителните работи  е около 200 000 британски лири, от гледна точка на съвременните пари.

 

Томас твърди, че му се е отдало да построи най-укрепеното жилищно съоръжение в страната. Бункерът, който се намира под къщата на дълбочина от 6 метра, може да издържи на взрив с мощност от около 1 мегатон. Тоест може да издържи на взрив, 80 пъти по-мощен от този над Хирошима.

 

В бункера може да се влезе през люка в кухнята или през фалшивия шкаф в кабинета на собственика. Тук на площ от 28 кв/м., се съхраняват запаси от храна и вода, достатъчни, за семейство от няколко души за период от един месец. Бункерът е оборудван със самостоятелен дизелов генератор, санитарен възел, телефон и телевизор с DVD-плейър и микровълнова печка. Дебелината на стените на бункера са 80 cm, пише The Daily Mail.

 

Обектът се намира в град Бриксам, община Торбей, графство Девън. Томас има намерение да се премести от тук, защото смята, че ядрената война е малко вероятна. Според него, бункерът може да се използва за защита срещу крадци или като стая за игра на малки деца.

 

Заплахата от терористичен ядрен удар, не може да бъде отписана, казва Томас. Но също така е вярно, че терористите едва ли ще атакуват един малък град, който се препитава най-вече от риболов.

 

 

 

 

 


 

Снимки: The Daily Mail

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии