Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Вратите-облик на всеки дом


Да сътвориш атмосфера, да създадеш пристан и да изразиш стила си. Това са само някои от нещата, които може да се изброят по отношение на изграждането на дом, като се подбира всеки елемент – от мебелите до осветлението. Детайлите правят разликата от един стил до друг и придават настроението и индивидуалността на всяка къща.

На практика днес има всякакъв вид врати с дизайн и спецификации, които дават възможност да се реализират неограничен брой естетически визии. Широката гама врати, които може да се намери на пазара, дава възможност за реализиране или подобряване на всеки един интериор. Видът врати трябва да се подбира в зависимост от интериора, който се цели – съвременен или класически. Може да се избира между материали, стилове, цветове и размери, като вземете предвид както къщата, така и самото помещение, за което е предназначена вратата.

Стиловете врати са невероятно много, което се дължи на материала, от който са изработени (масивно дърво, MDF или HDF), на стиловете, за които са създадени (състарени, класически, антични, ренесансови), както и на тяхното предназначение – вътрешни, външни, за сервизни или дневни помещения, за веранда; специални - пожароустойчиви и влагоустойчиви; в зависимост от броя на крилата и отварянето - плъзгащи се, портални, сгъваеми; в зависимост от плътността - плътни и остк-лени.

Вратите от естествено дърво могат да внесат невероятна красота във всеки интериор. Те могат да бъдат състарени, с дърворезба или профил, с ефекти на проядено дърво, а в същото време да са обрабетени с най-модерен финиш, който да защитава дървото от влиянието на времето, а някои декоративни елементи (обков) могат да създадат впечатление, че са архитектурно автентични.

Всички съвременни модели врати са вдъхновени от някой известен архитектурен стил и го изобразяват много сполучливо. Всички архитектурни детайли се възпроизвеждат без проблем и това прави възможно съчетаването на вратите с мебелите, настилките, облицовките и цялото обзавеждане.

Класическите серии интериорни врати внасят драматичност и артистичност във всяка стая. Те са доста разнообразни и могат да допълват всеки архитектурен стил или интериорен декор. Дизайн с шестпанелна врата например идеално подхожда на колониален стил, а дизайн с извити панели е подходящ за викториански стил, а стил Лувър и сгъваеми врати са също част от класическите предложения на съвременните производители на врати.

Френският дизайн врата добавя естествен блясък на всяко вътрешно пространство. Освен че увеличават количеството на светлината във всяка стая, тези врати са елегантен начин да се разделят пространства в дома. Различните видове стъкло са още едно средство за индивидуалност при допълване на различните схеми за дизайн. Ако искате декоративен дизайн, това може да се постигне със стъклото на вратата.

Ако си направите врата с дизайн по свой вкус, възможностите също са невероятно много - естетическите варианти включват набор от различни дървесни видове, облицовки и текстури, различни видове стъкло и обков.

Входните врати, освен че трябва да осигурят сигурността на вашия дом, са и първата среща на госта с дома. Към избора на входна врата трябва да подходи компетентно и внимателно. Те имат различни типове заключващи системи и са изработени от различни материали. Могат да бъдат от естествен материал, както и блиндирани, с по-високо ниво на сигурност и секретност. Освен необходимите естетически качества, входната врата трябва да осигурява спокойствие и комфорт. Освен това тя е добре да бъде шумоизолираща, както и топлоизолираща.

Входните врати могат да бъдат изработени от различни видове масивна дървесина - бял бор, смърч, дъб, бук и различни видове махагон.

Ламинатни врати – този тип врати максимално се доближават до естественото дърво, имат висока износоустойчивост и ниска цена.

Лакирани врати - врати от MDF, боядисани в цвят по избор на клиента, подходящи за всеки интериор.

Врати с естествен фурнир - вратите се изработват от естествени материали и допринасят за топлина, лукс и уют в помещението, които са приоритет на масивното дърво. Различните видове байц дават възможност за създаване на собствен стил.
Стъклени врати – те са изработени от закалено стъкло и дават възможност за монтаж на метални или дървени каси. Различните видове стъкло - матирано, цветно, бяло или релефно, придават стил и внасят светлина в големи помещения. Тъй като стъклото е устойчив материал, благодарение на разнообразните механизми стъклените врати намират все по-голямо приложение като интериорни врати.

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии