Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Внимание: Китайска измама при дамските ботуши !

Обувките са неизменна част от нас и от домовете ни. А шкафовете и рафтовете за обувки, са част от вътрешният интериор. Но в случая няма да разглеждам нови и интересни тенденции при обувните шкафове, рафтове и етажерки, а ще ви разкажа за много добре измислена китайска измама при дамските ботуши. Разказвам ви като потърпевщ, с единствената надежда да ви предпазя, за да не бъдете ощетени и вие.

През януари тази година, дъщеря ни имаше рожден ден и навърши пълнолетие. Същият ден я поздравихме, поднесохме й подаръци и в процеса на непринуденият ни семеен разговор, ни сподели, че има нужда от нови зимни ботуши. Оказа се, че наистина имаше нужда от нови ботуши. Като родители изтупахпе и без това поизтънелият след празниците семеен бюджет и събрахме нужната сума. На другият ден, след моите наставления как да си избере здрави ботуши, дъщеря ми отиде на пазар и се върна с новата си придобивка. Ботушите струваха 65 лв., заедно с пътните разходи около 70 лева. Вечерта ги разгледах по-обстойно и да си призная ми се сториха доста надеждни. Със сравнително добър дизайн, на пипане добре обработена естествена кожа, сравнително висока, лека и еластична подметка. Но най-вече ме впечатли шевът, който свързва подметката с ботуша-много здрав и качествен шев, което пък е гаранция за здравина, а и за непропускливост.
Но мина се малко време и в края на януари се оказа, че дъщеря ми  отново е без ботуши, единият така бе „зейнал” отпред, че с изумление си зададох логичният въпрос   „Как толкова добре зашит ботуш, ще се разтвори така ?”

Грабнах на другия ден ботуша и тръгнах да търся обущар. Попитах група познати и те ме насочиха към един майстор, от който всички са доволни. Отидох при него, разказах му за какво става въпрос, той взе в ръцете си въпросният дамски ботуш, огледа го професионално и каза „Поредният китайски фалшификат”. След което ме подкани да се приближа до него, за да видя по-добре и ми разказа, че този впечатляващ на глед шев на подметката, е фалшив и е за заблуда на купувачите. Китайците го зашивали преди подметката да е захваната за ботуша, а след това подметката с вече избродираният шев, само я залепвали към ботуша и то с не особено качествено лепило. Тоест купувача влиза в магазина, впечатлява се от здравата направа на ботуша и го купува. Майсторът сподели с мен, че тази зима е затрупан от такива фалшификати и дори ме посъветва да занеса и другият ботуш от чифта, за да му направи истинско зашиване.

Честно да ви кажа, почувствах се като наивен, излъган глупак. Ако бях купил на дъщеря си ботуши за 10-15 лева, щях да знам, че купувам боклук, „еднодневка”, но когато според българския стандарт си дал едни прилични пари за обикновени ботуши,  а се оказваш преметнат, оказваш се в капана на търговски хитрини и мошеничества, изобщо не е приятно, дори боли.

Боли ме от факта, че сме заобиколени от фалш. Носим фалшиви дрехи и обувки, ядем фалшива храна, мебелите  и техниката в жилищата ни са фалшиви, самите ни жилища са фалшиви. Имам чувство, че и ние хората станахме фалшиви. Все пак дано не съм прав. А вие внимавайте когато  купувате зимни дамски ботуши.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии