Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Веригата за стоки с намаление "Lidl" стъпва в България

 

 

Германската верига за стоки с намаление "Lidl", собственост на "Schwarz Group", е заинтересувана от придобиването на българския бизнес на местния си конкурент - веригата за бързооборотни стоки "Plus", съобщава специализираното издание "FoodBizDaily".

Собственикът на "Plus-Tengelmann", е потвърдил, че води преговори за продажба на операциите си в България и Румъния, но все още няма окончателно решение за евентуална сделка.
 

Веригата "Plus" отвори първите си магазини у нас през октомври 2009 г., като обяви, че през следващите години ще инвестира 600 млн. евро за разкриването на общо 130 обекта. В момента у нас веригата има 16 магазина, а в северната ни съседка - около 80, като плановете се за отварянето на още 20 обекта в Румъния.
 

Веригата "Lidl" планира да навлезе в България през пролетта на тази година. За Румъния през 2009 г. компанията обяви, че има намерение да отвори около 50 обекта в началото на 2010 г. Това ще превърне германската компания в лидер на пазара с общо 150 магазина на територията на Румъния.
 

През 2007 и 2008 г.  веригата "Plus" продаде дейностите си в много европейски страни. През последните няколко години веригата има бизнес в Австрия, Румъния и България, като подразделенията в тези държави бяха обединени през май 2008 г. под името "Plus Eastern Europe".
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии