Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна Тауърс отваря врати

25 ноември 2010 г., Варна.

 

В морската столица отваря врати първият по рода си комплекс с тематично зониране, съчетаващ изключително богат търговски микс със зони за бизнес и забавления. Увеселителният парк на Варна Тауърс – „Двете кули” е компилация от многообразна гама атракциони, школи и концептуално обособени сектори. На площ от над 6 декара са разположени лазер форс, стрелбище, замък за игри, парти зони и тематични зали, танцови зали по чикагски модел, амфитеатрално тематично кафе, боулинг зала и зала за тенис на маса и много други уникални предложения.

 

Във Варна Тауърс откриват първите си обекти в България сериозни брандове от Италия, Турция, Франция и други страни. Комплексът се отличава с изключително атрактивни магазини с уникални и креативни решения за интериор. В центъра на съвместен магазин за детски и спортни стоки е изградена велоалея с реални размери, подходяща за тестове на предлаганите велосипеди, ролери и други спортни стоки.

 

Измерението на проекта Варна Тауърс преминава границите на чисто търговския сегмент, давайки заявка за активна социално, културно и обществено ангажирана политика по отношение на прояви и обособени за подобни цели пространства. В зоната на услугите е реализирана уникална по рода си „алея на занаятите”, каквато за първи път се обособява на територията на подобен търговски обект.

 

Варна Тауърс вече се превърна в символ на града с  уникалната си архитектура. Допълнителна естетика в комплекса внася фактът, че 45% от общите площи са оформени като тип „градски пространства”: улици, площади, слънчеви атриуми, фонтан. За посетителите са осигурени многобройни места за отдих и разходки.

 

Варна Тауърс предлага високи стандарти за всеки детайл: офиси клас А в двете кули на комплекса, вертикална комуникация, решена с модерни панорамни асансьори, ескалатори и травелатори, повече от 800 паркоместа. Сред вече наелите офис пространства са Е-ОН, Български пощи, софтуерна компания и други. В топлата връзка между двете кули ще функционира модерен бизнес център.
 

 

Несъмнено една от най-големите атракции на Варна Тауърс  е първият у нас и единствен на Балканите панорамен въртящ се ресторант „Магнито”, разположен на върха на източната кула. В съответствие със световната практика, функционалността на комплекса се допълва от изградената върху западната кула първа в България лицензирана хеликоптерна площадка върху сграда.
Варна Тауърс в цифри:
 

 

В проекта са инвестирани над 50 милиона евро. Изграждането на административния и търговски център Варна Тауърс е осъществено с подкрепата на Банка Пиреос България. В работата по изграждането са взели участие повече от 2 000 души от над 100 фирми. Варна Тауърс разполага с  83 000 кв.м. обща разгърната площ, от които 60 000 кв.м. търговски и обслужващи площи и 23 000 кв.м. офис площи.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии