Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна - градът без пътен възел

750

 

Това не е пътен възел във Варна, а в САЩ. Пътния е възел е съоръжение, което регулира трафика в големите градове и така намалява загубеното време в задръствания.

Мениджърите на Варна не успяха да построят пътен възел. Благодарение на това – ние продължаваме да загробваме стотици часове годишно в чакане по кръстовища.

Уважаеми г-н Йорданов – смятате ли, че още сте полезен на варненци? Питам ви във връзка с новата ви кандидатура за главен мениджър на Варна. 

Защо на прага на изборния месец асфалтирате улици и правите разширения – през последните години бяхте в платен отпуск?

Вечното ви оправдание, че няма пари доказва вашето неможене да подобрявате живота на варненци.


Знам, че тази статия няма да ви хареса, но вие сте виновен – мислих я докато седях в безкрайните задръствания по варненските улици. Знаете ли колко време годишно загубват варненци в задръстванията?

Тези часове са пропиляни – нищо не е създадено от живите хора в колите – напротив – в главите им се раждат само „благодарствени” словосъчетания по ваш адрес (както вече споменах – пиша и от собствен опит).

Ще кажете – „….ами нямаше пари и сега, когато пристанах на ГЕРБ ми дадоха малко милиони”. Браво, за което, защото ние не се вълнуваме от политически приставания, а от практични, житейски неща:

Да караме колите си по улици.

Съпругите ни да бутат детските колички по тротоари.

Децата ни да карат велосипеди по вело-алеи.


И още един факт: След 18 часа по ремонтите на улиците никой не работи!? Ще кажете, че иначе ще трябва да се плаща двойно за извънреден труд... Ами плащайте! Каква е логиката - особено сега през най-натоварения месец - вместо да се работи денонощно по разширенията и асфалтирането на улиците - те да са наполовина затворени и ние да се гърчим в едната лента.

Понеже вие явно живеете на Марс и скоро не сте стъпвал във Варна: Задръстванията заради разширението до ОМВ - Възраждане стигат от кръстовището, което се разширява - до Теапията......Според мен времето на стотиците хора, заложници е много по-ценно.

Същата практика беше и при ремонта на пътя от девненския път в посока МЕТРО - след 18 часа никой не работи. Колите се дрънкаха по дупките и вместо да се работи всяка, свободна минута и строежа да освободи пътя - ние бяхме свидетели на пълно безгрижие от ваша страна.

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии