Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Варна: Събарят старата рибна борса, ще изграждат нова

 

В последно време рибната борса във Варна се коментираше в медийното пространство много повече, отколкото изпълняваше функцията си на специализирана сграда за продажба на риба и рибни продукти.

Земеделският министър я затвори, с мотива, че не отговаряла на изискванията и трябвало да бъде приведена във функционален, отговарящ на изискванията вид.

Общинска фирма „Пазари” пък я отваряше с мотива, че няма пречки борсата да работи, пак я затваряха….отваряха и накрая си остана затворена, а Варна остана без рибна борса на най-големия си пазар-„Кооперативния”.
 

Кметът на Варна Кирил Йорданов, разкъса заплелият се възел на безизходицата, като обяви, че сегашната рибна борса ще бъде съборена, а на нейно място ще се построи нова.
 

„В този си вид рибната борса трябва да изчезне”, заяви кметът Йорданов и уточни, че новата рибна борса ще отговаря на всички европейски хигиенни изисквания и ще разполага с търговски площи за същия брой продавачи.
 

Кметът на Варна поясни, че борсата ще бъде съборена при всички положения. Ако Административния съд потвърди решението борсата да остане затворена, събарянето й ще започне веднага. Ако съдът реши да я отвори, то събарянето й ще започне до 30 дни.
 

Областният управител на Варна Данчо Симеонов обяви, че възможно най-скоро трябва да бъде изградено новото рибарско пристанище и там да бъде построена новата рибна борса, която да отговаря на всички стандарти и изисквания. Това може да стане със средства от оперативни програми, а също и по линия на предприятие „Рибни ресурси".
 

В заключение един въпрос и от нас: Не е ли сега подходящият момент Варна да се сдобие с две рибни борси, които да отговарят да всички европейски стандарти и изисквания?
 

Единият градеж да е иницииран от общината, чрез общинска фирма „Пазари”, а другият от областната управа чрез новото рибарско пристанище.
 

Сигурни сме, че след време и двете рибни борси ще си имат привърженици и често в града ни ще чуваме разговори от типа „Къде днес рибата е по-добра”.
 

Но това е само един въпрос-предложение на imotdnes.com.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии