Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Хонг Конг продадоха къща за рекордна сума


Триетажна къща е закупена на цена от 709 000 хонгконгски долара (67 608 евро) за квадратен метър, което е абсолютен рекорд за местния пазар на недвижими имоти. Експертите за пореден път заговориха за "прегряване" на пазара.

 

Къщата Sunbeam (Слънчев лъч) е с площ 395 квадратни метра и е разположена в престижния район Repulse Bay Road. Тя е била продадена на сина на един от местните предприемачи. Общата стойност на сделката възлиза на 280 милиона хонгконгски долара (36 милиона щатски долара), съобщи ДПА.

 

През юни тази година в Хонг Конг бе сложено началото на сделка за придобиване на апартамент на стойност 42,45 милиона евро (почти 74 274 евро за квадратен метър). Купувачът направи първоначална вноска от 5% от общата сума, но по неизвестни причини, отказал да закупи апартамента. По същия начин се отказаха и купувачи, които бяха сключили договори за закупуване на още 20 апартамента в същата сграда.

 

Високите нива на цените на жилищата в Хонг Конг се дължат главно на дефицита (и съответно високата цена) на парцелите. През юни и юли, два парцела са били продадени на търг съответно за 1,300 и 1.400 милиарда щатски долара. Правителственият план за справяне с този проблем е чрез източване на част от крайбрежния шелф.

 

Въпреки това, експертите смятат, че цените на жилищните недвижими имоти в региона продължават да растат. Анализаторите на Knight Frank прогнозират, че през 2011 г., цените ще се увеличат с още 12%.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии