Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Саудитска Арабия ще започне строителството на най-високата сграда в света

Град Джеда в Саудитска Арабия, където ще бъде осъществен проекта "Кралска кула". Снимка: Konstruction Week

 

През септември, властите в страната възнамеряват да определят главния изпълнител на проекта Kingdom Tower – небостъргач с височина един километър. След това, ще започне строителството.

 

Както съобщава порталът Construction Week (Строителна седмица), сградата Kingdom Tower (Кралска кула), ще се състои от повече от 200 етажа, а след изграждането си ще надмине настоящият рекордьор, Бурж Халифа (828 м, 160 етажа).

 

Конкуренти на саудитският проект , най-вероятно ще бъдат небостъргача Nakheel Tower в Дубай и кулата в кувейтския проект "Копринен град". Височината и на тези две сгради също трябва да достигне или да надвишава един километър. Изпълнението и на двата проекта досега бяха прекъснати поради финансови причини.

 

Kingdom Tower ще бъде изградена в рамките на Kingdom Citi в град Джеда. Според проекта това ще бъде един мини град от 23 квадратни километра в рамките на Джеда, който ще се състои от елитни жилища, хотели и бизнес центрове.  Проблемите с избора на главният изпълнител, започнаха за властите в Саудитска Арабия още през 2007 г., и продължават до момента. Но сега изглежда, че проблемът най-после ще бъде разрешен.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии