Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Ню Йорк купиха апартамент с площ по-голяма от Белия дом
Апартамент с рекордно голяма площ, който поразява с мащабите си даже световната столица на милиардерите-Ню Йорк, бе закупен в една от кулите на Доналд Тръмп в западната част на Манхатън, съобщава "The Wall Street Journal".

 

Младата съпружеска двойка Силвейн Мирочникоф и Ребека Мерсер, придобиха цели шест апартамента, разположени на три етажа в кулата на булевард "Ривърсайд", и пожелаха да ги обединят в един апартамент.След реконструкцията техният гигантски апартамент ще има 17 спални, а площта му ще бъде почти 1,3 хиляди квадратни метра. Това ще рече, че този апартамент ще е с площ, два пъти по-голяма от тази на "Грейси"-официалната резиденция на градоначалника на Ню Йорк, и с една четвърт повече от "Белия дом"-резиденцията на президента на САЩ.

 

На семейната двойка купувачи им бяха нужни 16 месеца време и 28 милиона долара, за да закупят тези шест апартамента в 41 етажният небостъргач с изглед към река Хъдсън. Те са се опитали да разширят още границите на своето владение, но собствениците на съседните апартаменти категорично са отказали да им ги продадат. Брокерите запознати със сделката и имота, предполагат, че този апартамент може да претендира за едно от най-големите жилища в мегаполиса Ню Йорк, за всички времена.

 

Силвейн Мирочникоф и Ребека Мерсел, които са семейни от 2003 година, отказват да коментират сделката. Известно е, че Силвейн Мирочникоф е управляващ директор на "Morgan Stanley", а жена му е дъщеря, на главата на едноименния нюйоркски хедж фонд "Мърсър".

 

Собствениците на апартамента, който претендира за рекорд, започнали да изкупуват жилищните площи в престижния квартал, точно в пика на ипотечната криза и срива на цените, като са се стремили да постигат отстъпки, които често са били близо до милион долара.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии