Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Германия откриха "страшен" хотел за любителите на криминалния жанр

 

В началото на седмица в малкото германско градче Хилесхайм, близо до границата с Франция, откриха първия „криминален” хотел в Германия, наречен „Кримихотел” (Krimihotel).

 

 

Неговата главна концепция се основава на криминалната тематика. В хотела има общо десет стаи за гости. Но всяка една от тях е в пълно съответствие със стаите, описани подробно като място на престъпление в романите на Агата Кристи и Конан Дойл.

 

 

Стените, коридорите и стаите са украсени с  много киноплакати. Мис Марпл, Шерлок Холмс, Дерик, Алфред Хичкок и Джеймс Бонд, са основните персонажи, които макар и условно казано „оживяват” в тази интересна сграда.

 

 

"Повечето вещи, ни се наложи да ги купуваме от антиквари и от пазари където се продават стари вещи. Ние пресъздадохме не само атмосферата, но и се постарахме да оформим всяка стая така, както е описана в романите на Агата Кристи, и в другите криминални романи”, споделя директорът на хотела Кристоф Бенк.

 

 

Освен това, на тези, които посмеят да поживеят в хотела, им предстои да се събуждат като обляни с леден душ от виковете и подозрителното шумолене. Но най-интересното за туристите започва през уикенда, когато в хотела обявяват, така наречения „Дедективски уикенд”, това е развлекателна игра, по време на която гостите на хотела сами ще влизат в ролята на дедективи и ще разследват престъпления.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии