Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

В Европа инвестираха 19,1 млрд. евро в търговски имоти през първото тримесечиеСпоред последните данни на CB Richard Ellis (CBRE), за първото тримесечие на 2010 г., инвестициите в европейските търговски недвижими имоти са в размер на 19,1 милиарда евро, тоес с 65% повече спрямо същия период на миналата година. Тогава инвестициите възлизаха на 11,6 милиарда евро. Тези цифри потвърждават подобрението на инвестиционната активност, което започна през втората половина на 2009 г., като ръстът обхваща почти всички пазари на Стария континент.

 

Най-голям скок се наблюдава в Германия, където размерът на инвестициите за първото тримесечие на тази година възлиза на 4,6 милиарда евро, спрямо 1,6 милиарда евро през първото тримесечието на 2009 г. Значително увеличение на инвестиции се отчита и в скандинавските страни-3,194 милиарда евро, срещу 1,272 милиарда евро през същия период на миналата година . Експерти обясняват това своеобразно възраждане със засиления интерес на инвеститорите към търговията на дребно, като този вид сделки са повече от половината от сделките за търговски имоти през първото тримесечие на 2010 година.

 

Франция (1,5 млрд. евро) и Великобритания (5,9 млрд. евро), за разлика от останалите показват по-умерена активност. Инвестициите в тези страни са по-високи, отколкото през първото тримесечие на 2009 г., но са по-ниски, отколкото през предходното тримесечие. Малката сума на реализираните сделки за търговски имоти във Франция, се дължи на ограничения брой предложения на пазара. Предлагат се предимно офис имоти, сделките с които представляват 65% от общия брой на сделките с комерсиални имоти.

 

Като особеност на пазара на търговски имоти през първото тримесечие, експертите отчитат големия брой крупни продажби. Най-малко 12 сделки от този период са за суми над 200 милиона евро. За сравнение през първото тримесечие на 2009 година броят на крупните сделки беше само осем.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии