Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Украйна възнамерява да продаде всяко пето военно градче


Министерството на отбраната на Украйна, възнамерява да спечели до 9 милиарда украински гривни (приблизително 843 милиона евро или 1,13 милиарда щатски долара) от продажбата на свободните военни градчета. Очаква се за продажба да бъдат пуснати 412 такива обекта с обща площ над 30 хиляди хектара (300 хиляди декара).

 

 

Това бе обяснено от ръководителя на отдела за реализация на излишните имоти на армията, Александър Черпицки, съобщава RBC.ua.

 

 

Според Черпицки, тази сума може да се събере, не само от продажбата на жилищни и нежилищни недвижими имоти, но и на земята, върху която се намират. Ако военните градчета се продават без земята, приходите ще са в размер само на 93 милиона евро (125 милиона долара). В момента украинското законодателство не позволява продажбата на военно оборудване заедно със земята, но Министерството на отбраната възнамерява да предложи законопроект за отмяна на забраната.

 

 

През следващата година украинските военни ще извършат опис на недвижимото имущество, след което списъка на обектите за продажба може да бъде удължен. "Кандидати" са 338 частично използвани военни градчета, които заемат площ повече от 20 хиляди хектара (200 хиляди декара). Като цяло, към 1-ви септември 2010 г., в баланса на Министерството на отбраната има 1875 военни градчета с обща площ от 531 300 хектара (5 313 000 декара).

 

 

Трябва да се отбележи, че и преди са се извършвали продажби на неизползвани недвижими имоти на армията в страни, които бяха част от бившия Съветски съюз (СССР). Както Imotdnes.com ви осведоми, през февруари тази година в Латвия, бе проведен търг за продажбата на военното градче Скрунда-1, останало пустеещо след демонтажа на съветските радарни станции. Сравнително ниската първоначална цена (216 000 евро) привлече редица частни компании за недвижими имоти. Възможно е украинските военни градчета, също да предизвикат интереса на купувачите.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии