Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Търсенето на имоти в ски курортите на България „замръзва”

Продажбите на недвижими имоти в главните ски курорти на България продължават да намаляват. Това се потвърждава и от факта, че собствениците са готови да продават с отстъпки до 60% от първоначално обявената цена.

 
Според информационна агенция „Novinite” („Новините”), през второто тримесечие на 2011 г., търсенето на напълно обзаведен апартамент в Банско, „Боровец” и „Пампорово” е ниско. В Банско -  най-големият ски курорт на страната, средната цена на апартаментите е около € 27 000, стойността на имотите е около € 460 за квадратен метър, което е с 20% по-ниско в сравнение с първото тримесечие.
 
 
В района на „Боровец” в Рила планина, през второто тримесечие на тази година, апартаментите се оценява на около € 37 000 (€ 950 за кв.м.). Много нисък е интереса на купувачите и към имотите в курорта „Пампорово” в Родопа планина.
 
 
Що се отнася до къщите в българските села, обемът на техните продажби през второто тримесечие съответства на първото тримесечие на 2011 година. Купувачите плащат за такъв имот средно € 16,2 хиляди, което е  6% по-ниско в сравнение с предходното тримесечие.
 
 
Експерти отбелязват, че най-висок процент продажби на селски къщи се реализира в областите Пловдив и Стара Загора. Интерес към тези жилища проявяват не само български, но и чуждестранни граждани.  
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии