Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Събарят незаконните обекти на Николай Банев в „Русалка”Шефът на РДНСК – Варна, Галин Баев съобщи, че хотелът на Николай Банев (собственик на „АКБ Корпорация) и съпругата му в к.к „Русалка” ще бъде съборен.

 

Освен хотела, ще бъдат премахнати и басейнът, и буната, след като стана ясно, че яхтеният порт  в курортния комплекс е построен незаконно. Съдебното дело е приключило и заповедта за премахването на пристанището е потвърдена. Очаква се в близките дни във ваканционното селище да влязат бригади по разрушаването.

 

При проверката бе установено, че хотелът, който е построен преди повече от десет години, е незаконен. Когато длъжносните лица,  проверяваха незаконните бариери пред него, преди няколко месеца, бе установено, че и басейнът също е незаконен. 

 

Кметът на община Каварна, Цонко Цонев заяви, че след като бъде връчена заповедта за събаряне, има срокове за обжалване, след което започва събарянето на незаконните постройки.

 

"Паркингът в курортния комплекс също не е законен, при нас няма никакви документи за изграждането му. Когато са го купували, на мястото му е имало къщи. Миналата година Баневи успяха да узаконят земята, но никъде в строителната документация не се посочва, че на мястото има паркинг", уточнява кметът на община Каварна. 

 

"От всичките неща на Баневи няма нищо, което да е безспорно узаконено, освен ресторантите и къщите. Такава е ситуацията - манджа с грозде", категоричен бе Цонев, цитиран от Блиц.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии