Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Събарянето на незаконните постройки в България набира скоростКомпетентните държавни органи в България са започнали съдебни процедури, след чието завършване ще бъдат разрушени незаконните имоти в района на язовир „Искър” в близост до София, както и тези в покрайнините на Бургас.

 

Според министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, на разрушаване подлежат 216 обекта в тези два района, съобщава The Sofia Echo.

 

По-рано министър-председателят на България Бойко Борисов, се обяви за разрушаване или конфискация на 45 луксозни вили, които са били незаконно построени на брега на язовир „Ивайловград”. Собствениците на тези вили са предимно длъжностни лица и бизнесмени от градовете Свиленград и София.

 

Правителството на България, твърдо е решило да се пребори с този проблем. В момента Националната агенция по приходите (НАП) и прокуратурата, разследват законността на елитните жилищни имоти. Като особено се акцентира върху имотите на държавните и общинските служители.

 

Тези мерки са част от правителствената програма за борба с корупцията, и според експерти няма да бъдат засегнати недвижи имоти на чужди граждани.

 

На по-късен етап, правителството възнамерява да промени законодателството, за да се опрости процедурата за разрушаване на незаконно издигнатите постройки.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии