Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Строител и фризьорка - собственици на "Доган сарая" в Рибарица

Имотът в курортното селище се разследва от Комисията по корупция в Народното събрание.

 

Снимка: БГНЕС

37-годишният Арбен Ефремов Хавальов се води собственик на хотел "Каза домини" в Рибарица, за който опозицията в парламента твърди, че е на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това установи проверка на БГНЕС в съдебно-правните регистри.

Имотът в курортното селище се разследва от Комисията по корупция в Народното събрание.

Сигналът за това бе подаден от ДСБ, които поискаха депутатите да проверят собствеността и произхода на парите на Доган, както и инвестициите му в туристически обекти из цялата страна.

Инвеститор хотел "Каза домини" е "Роял билдинг" ООД. Последното дружество е 80% собственост на "Боила Студиос". Едноличен собственик на "Боила студиос" е сестрата на Хавальов - Илвие Ибраимова Имамова, показва проверка във фирмения регистър ДАКСИ.

Интересни подробности изплуват около собствеността и собствениците на прочулия се около Ахмед Доган хотел в Рибарица. Арбен Хавальов е родом от благоевградското село Албаница.

Там е роден и депутатът от ДПС и зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Алиосман Имамов.

Депутати от движението твърдят, че преди да навлезе в "българския и международен бизнес", Арбен Хавальов е работил като строителен работник в съседна Гърция.

Недобро финансово състояние е била и настоящата съсобственичка на "Каза домини"- сестрата на Хавальов - Илвие. Тя е работила като фризьорка в малък салон в София, показват проверки в ДАКСИ и притежава и фирма за фризьорски и козметични услуги.

Преди това - през 2005 г., Илвие Имамова е била регистрирана като производител на тютюн в родното си Абланица. Така на практика се оказва, че собствениците петзвездния хотел "Каза домини" са бивш строител и бивша фризьорка.

Хотелът в елитното селище е една от скъпите инвестиции на Ахмед Догaн, се твърди в сигнала на ДСБ до парламентарната комисия "Антимафия". По признания на самия Хавальов, средната цена на леглата в хотела е между 4000 и 5000 евро, а комплектът спално бельо - 800 евро.

Всичко е марка "Версаче". Облицовките от злато и скъпи материали стряскат и най-сериозните почитатели на лукса. Арбен Хавальов не бе открит за коментар, въпреки настоятелните опити на БГНЕС.

Преди това близка до собствениците на "Каза домини" дама вдигна телефона, за да разбере какво ни интересува. След това никой не отговаряше, както на двата си мобилни, така и на стационарните фирмени телефони на Хавальов.

 

Източник: actualno.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии