Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Строежи в Морската градина на Варна

През празничните дни, екипът на ИМОТ ДНЕС ВАРНА направи разузнавателна обиколка в морската градина на Варна и станахме свидетели както на добре поддържани зелени площи, така и на продължаващо строителство.

Строежите са там където би трябвало да си играят децата ни, но в крайна сметка някой ще кажат: „Като искаш природа – върви на село.” И всички ще са прави, защото ако бяхме имотни в пределите на морската градина, може би и ние щяхме да построим някоя кооперацийка – ей така, да има за всеки случай.

Все ми се струва, че в каквито и кризи да затъва българина, колкото и да няма доходи – дай му 1 дка. Земя, кажи му че е негова и гледай как се строи. Няма екология, няма парк – напрееееееееед към застроеното бъдеще. Логиката е да се остави нещо след нас. Няма лошо – дали обаче кооперациите в „Морската градина”, ще увековечат собствениците? Дали след години, няма да се пръкне някой строителен националист и да издаде заповед: „Събаряй!”
Предстои да видим, а до тогава ще се наслаждаваме на морските пейзажи на симфонията на багерите и бетоновозите. Най-добрата цивилизация за живеене.

Забелязахме и друго интересно явление – в алеите за разходки, се движеха и спираха автомобили. Не е лошо колата да е като жената – до коляното, но все пак става някак пренаселено. Станахме свидетели и на комична ситуация: Някой от алеите са заградени с метални колчета, именно за да не влизат коли. Трима младежи усърдно изучавах здравината на колчетата и загубиха 15 минути от съзнателния си живот да спорят дали „Хондата” ще мине. Накрая се примириха и я оставиха на зелената трева, под едно дърво – точно където деца си играеха с топка. За всеки случай ги респектираха с алармата.


За семките, безразборно разхождаюите се кучета и за отпадъците, които всеки хвърля навсякъде, няма да стане дума сега.

Това е още едно строежче, но в крайна сметка това ново строителство, може да се окаже талисмана за радвижване на пазара на имоти във Варна.

Дето се вика - една птичка пролет не прави, но все пак си е птичка, а щом има купувачи, значи все пак сме сли измислили поредната криза на пазара за имоти във Варна.

Ивайло Манахов


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии