Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Стартира проект за цялостно обновяване на градската среда в Белослав

Град Белослав в област Варна е първият град в България, чийто воден цикъл е 100 процента факт, това бе заевено от премиера Бойко Борисов, който присъства на откриването на новоизградената канализационна мрежа и колекторна система към съществуващата пречиствателна станция и водоснабдителна мрежа на града.

 

Проектът е финансиран със средства по Оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013" на стойност 21 675 490 лева.

 

Бе даден старт и направена първата копка на друг обект-"Белослав – промяна на физическата и жизнена среда за жителите му, привлекателен за туристи и инвеститори".
Дейностите по новия проект възлизат на 5 284 233 лв. и са финансирани по Оперативна програма "Регионално развитие 2007 – 2013".

 

Срокът за изпълнение е 18 месеца. Неговата обща цел е да се подобри физическата среда на общината, която да допринесе за развитието на устойчивия градски ареал на град Белослав.

 

Проектът е насочен към подобряване привлекателността и развитието на градската среда, което е гаранция за устойчивото й развитие, като ключов център за сближаване и растеж в цялата община.

 

Предвижда се да бъдат реконструирани над 41 000 кв. метра площи.

 

Сред обектите, включени в проекта, са:

 

*Реконструкция на градския площад "Възраждане" и прилежащите му пешеходни алеи, централната градска улица и създаване на паркоместа;

*Цялостно обновяване и аранжиране на централния градски парк на гр. Белослав, създаване на седем междублокови пространства с необходимото детско оборудване, рехабилитация на паркинг и част от непосредствено свързаната улична мрежа;

*Подобряване достъпността до градската среда за хората в неравностойно положение; Въвеждане на енергоефективно улично осветление.

 

На събитието присъства и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

 

По думите му подобни проекти означават работни места и антикризисни мерки. Всичко зависи от кмета - когато един кмет е свестен и активен, на държавата й е лесно, коментира Борисов.

 

Кметът на Белослав Емил Дичев и екипът му са си свършили работата и община, чийто бюджет е 5 милиона лева, получава над 30 милиона лева европейско финансиране, допълни премиерът.

 

Той препоръча на кметовете, които се оплакват, да дойдат и да видят как се работи в Белослав и как се усвояват парите. Парите чакат, държавата гарантира изцяло съфинансирането и кметовете трябва да отидат и да ги вземат, посочи премиерът.

 

Той заяви, че в Брюксел в момента се борят за разпределението на европейския бюджет през следващите години. Според него по тази причина е много важно страната ни да покаже, че може да усвоява европейски пари.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии