Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Стартира нова акция за събиране на просрочени данъци

През тази седмица между 25 и 40 хиляди лица и фирми в цялата страна ще получат съобщения и покани за плащанеАгенцията за държавни вземания се мобилизира да напълни общинските бюджети. Бирниците обявиха акция за събиране на просрочени от граждани и фирми местни данъци. По темата -  Димитър Анестев и Любомир Тасев.

През тази седмица между 25 и 40 хиляди лица и фирми в цялата страна ще получат съобщения и покани за доброволно плащане на дължими от дълго време местни данъци, такси и глоби към общините. Всеки разполага със седем дни да се издължи.

"Говорим не само за физически лица, ами и за много фирми, които не са си плащали местните данъци, които са доста по-високи. Знаете, такса смет и данък сгради, но и за други фирми, които пък не са си плащали патентните данъци. Има трети пък субекти, които не са си плащали наложени им от общините глоби или пък задължителни общински такси", заяви Венета Панкова от Агенцията по държавни вземания.

Кампанията на Агенцията ще продължи пет дни и ще обхване всички общини.

Когато длъжникът, било то фирма или физическо лице, не се отзове на поканата за доброволно плащане, то публичният изпълнител към Агенцията за държавни вземания има право да им наложи запор и да обяви имуществото им на търг с тайно наддаване. Съобщения за такива търгове заинтересованите могат да прочетат на информационните табла във всички регионални дирекции на Агенцията за държавни вземания.

Задълженията могат да се разсрочват, но това се преценява за всеки отделен случай от общините, които са взискател на вземането. Агенцията за държавни вземания изпълнява ролята на публичен изптълнител и няма правомощия да подписва споразумения за разсрочване с длъжниците.

При предишната си такава акция през пролетта за една седмица агенцията за държавни вземания събра близо два милиона лева в бюджета на съдилищата.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии