Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Специално за в.

PFHOE MALL ВЪВ ВАРНА
Ексклузивно интервю!


На 10 октомври с официална церемония бе даден стартът на Пфое Мол – Варна. На събитието от  присъстваха Карл-Хайнц Пфое - собственик на 'Мото Пфое България' и основен инвеститор в проекта; кметът на Варна Кирил Йорданов и областният управител Петър Канделаров.

Търговският център е с разгърната площ над 26 000 кв.м.
Ще се простира на три плюс един етажа, както и два подземни етажа гаражна площ.
Първоначалната инвестиция е над 12 млн. евро, а проектът се очаква да бъде завършен през ноември 2007 г. Специално за този проект е създадено АДСИЦ „Люк”. Негов мажоритарен собственик е Карл Пфое, а дейността му е ориентирана към инвестиции в областта на недвижимите имоти.
Архитектурният проект на Пфое Мол е реализиран от 'Дизарх' ООД, а строителната дейност ще бъде извършена от 'Топ билд'.

Извън официалната част от презентацията, господин Пфое сподели в личен разговор:
- Инвеститорският ми интерес към Варненския регион датира от повече от десетина години. Пазарът в България е перспективен и за сравнение ето някои от показателите.
 
Какво имате предвид?
- Давам за пример собствената си компания 'Мото Пфое –България': За първите десет години (1991-2001 г.) в България продадохме около 10 000 нови автомобила.
А само за последните пет години - над 13 000 автомобила.

Вашият коментар?
- Това красноречиво показва, че пазарът се развива повече от чудесно и все повече хора биха инвестирали в нов автомобил. След влизането в европейския съюз, това ще стане още по-наложителна практика. Надали си въобразявате, че с този остарял авто-парк ще бъдете адмирирани в европейския съюз.
Нещо за новия МОЛ?
- Мястото на новия мол също не е избрано случайно. Роля изигра инфраструктурата на района и наличието на няколко жилищни квартала в близост.
Проектът 'Пфое Мол' е дело на консултантска компания от Хамбург - моят роден град. В момента там се открива един от най-големите шопинг центрове в Германия. Така, че мога да уверя вашите читатели, че всичко по изграждането на този център ще е на световно ниво. А колкото до цените - още е рано да се каже. Мога само да споделя, че вече имаме сериозни запитвания от водещи български и световни компании. Лично за мен Варна е не само едно изключително красиво място, а и район, който има може би най-голям потенциал за развитие.
Разбрах, че вашата медия е ориентирана предимно към недвижимите имоти. Дори и в тази насока България има още какво да покаже на света. Тук искам да кажа, че не само природата е вашето богатство. Хората тук са изключително работливи и отговорни. В 'Мото–Пфое България' работят над 460 служители и техният професионализъм е на световно равнище. За сравнение – в Германия работниците са над 600, но при някои има сериозен проблем с мотивацията. След влизането ви в ЕС, конкуренцията с другите държави наистина ще се много оспорвана. Мисля,че бъдещето пред вашата държава е повече от положително.

Димо Николов,управителен директор на Мото-Пфое България допълни,че се очаква до окончателното завършване на шопинг центъра да са резервирани над 90% от разгърнатата площ. Ще има критерий при подбора на фирмите, а цената се очаква да е в рамките на 20- 25 Е за кв.м.

- Намеренията ни да инвестираме са твърде сериозни и въпреки, че се откриват още търговски центрове.

Очаквате ли свръхпредлагане на рекламни търговски площи, предвид строящият се Mall of Varna?
 
- Сериозните проучвания, които са проведени показват, че интересът в все по-голям. Сериозни инвеститори от града и региона изявяват желание да закупят обекти в центровете. В заключение можем да обобщим, че първата и основна цел на новата инвестиция е да задоволи изискванията на варненци. Ако се оправдаят позитивните икономически прогнози - до 2010 г. може да бъде изграден втори, по-голям Пфое Мол.

Източник: В-к. 'Борса имоти'

За реклама в Пфое  МОЛ търсете Таня Литова: 0889 454 699

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии