Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Ще съдят бизнесмена Николай Банев

В Добрич  вече започна гражданското дело срещу „Русалка тур“ ООД  и „Паррус“ ЕООД. Делото бе образувано след заведен иск от страна на министъра на земеделието.


Държавата изявява претенции върху имот, разположен в землището на село Свети Никола, община Каварна, който е с предназначение на земя от Държавен горски фонд.

 

Поземленият имот е с обща площ от 182 дка. и на този етап е собственост на двете дружества, които са оглавявани от семейство Баневи.

 

Държавата настоява, че имотът и принадлежи по право, тъй като попада в Държавен горски фонд и затова никое частно лице не може да го стопанисва без позволението на държавните органи. Към този момент имотът се води на името на „Паррус“ ЕООД.

 

Ответниците коментират, че държавата няма права върху имота от 1991 година, когато те са и били прекратени. Имотът бил предаден за управление на държавни фирми.

 

В момента са в ход две експертизи по делото – едната е съдебно – техническа, а другата съдебно – счетоводна. Тяхната цел е да установяват местоположението и предназначението на имотите, които влизат в рамките на терена и дали въпросният имот е бил част от дълготрайните активи на държавна фирма „Калиакра – 90“.

 

В Окръжния съд на разпит ще бъдат повикани служители на Държавното лесничейство – един от Балчик и двама свидетели на семейство Баневи.

 

Не отдавна от ДНСК разпоредиха да бъде съборено яхтеното пристанище на Николай Банев.   

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии