Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сгради от необичайни материали. Фотогалерия

 

 

Много хора по света живеят в странни неща. Някои живеят в мазета, в обществени сгради като гари, автогари или в метрото. Някои обитават изоставени чужди къщи или недовършени обекти. Никой вече не се учудва на бездомниците, които живеят под терасите, в кашони, трафопостове, дори и под земята, за да им е по-топло. Също така, никой не се учудва, когато любители на екстремни спортове, доказват своята воля и оцеляват в ледени пещери, и дори в замъци от пясък. Но нашата идея е да Ви покажем сгради, построени от най-малко вероятните материали. В тези сгради живеят, и то надяваме се щасливо, най-обикновени хора.

 

 

КЪЩА ОТ БУТИЛКИ

 

 

 

В тази къща, нещото, което никога няма да липсва, това са бутилките. Тук са събрани всички видове – стъклени, от пластмаса и какви ли не. Има от вино, бира, минерална вода, сладки напитки. В този случай обаче гледаме на бутилките, като на качествен материал за строеж на жилища, дори и на религиозни храмове.

 

 

 

КЪЩА ОТ КОРАБНИ КОНТЕЙНЕРИ

 

 

Какво се случва с корабните контейнери, когато остареят и излезнат извън строя? Не мога да Ви кажа за всички. Но явно има сръчни хора, които могат да правят от тях не само отделни жилища, но и цели многожилищни сгради. Дори и квартали.

 

 

КЪЩА МЕЖДУ ДВА КАМЪКА

 

 

Не, тук не живее семейство Флинтстоун. Тази необичайна къща, буквално е заклещена между два гигантски камъка. Построена е в Португалия през 1973 година. А сега е примамка за туристите, които имат желание да отидат и да се полюбуват на странното съоръжение.

 

 

КЪЩА ОТ КУБЧЕТА ЛЕГО (LEGO)

 

 

Мислите, че от кубчета Лего, могат да се изграждат само детски кулички? Погледнете и се насладете на тази истинска, голяма къща, построена от кубчета Лего!

 

 

КЪЩА ОТ ГУМЕНИ ПАНЕЛИ

 

 

Изобретателният дизайнер, за да украси фасадата на къщата си, я покрива  със стотици многоцветни гумени "люспи". И за да се отърве от лошата миризмата на каучука, напоява тези "люспи" с лавандула. Това е може би първата и единствена инстанция на ароматната архитектура.

 

 

КЪЩА ОТ СТАР САМОЛЕТ

 


Ако самолета вече не може да лети, то в него може да се живее спокойна. При това доста удобно.

 

 

ЗАЛА ОТ БИРЕНИ КАСИ

 

 

Като се има предвид колко много бира изпиват средно българите, да не говорим за германците и за други наши събратя, изобщо не е учудващо, че от бирени каси се строят зали. Скоро може да построят и небостъргач.

 

 

КЪЩА ВЪВ ВОДНА КУЛА

 

 

Защо тази сграда да стои пуста, след като вече не се използва по предназначение. Поради тази причина, дизайнерите от белгийската компания Bham Design Studio, са превърнали старата водна кула в напълно модерна жилищна сграда.

 

 

КЪЩА ОТ КАУЧУК

 

 

За разлика от по-горната къща, която само е облицована с гумени „люспи”, тази домашна инсталация, създадена от компанията Zeinstra van Architecten Gelderen, е изцяло от кехлибарен каучук. Тук не можете да поканите гости, тъй като сградата е предназначена само за един човек. Наистина и сам човек да живее тук, също е почти невъзможно. Парадна врата и прозорци няма по проект. Вътре има една пейка, образувана при леенето под налягане.

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии