Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината. Номинация: Жилищна сграда с поземни гаражи офиси и медицински център.

Сградата е номинирана в категория: Жилищни сгради или комплекси.

Инвеститор:
СИЛУР 2000 ЕООД, Симеон Цонков

Архитект:
АРХИТЕКТУРНА ГРУПА ЦОНКОВ ООД

Изпълнител:
СИЛУР 2000 ЕООД, Симеон Цонков

Конструктор:
инж. Симеон Георгиев

Адрес:
гр. София

Сградата e разположена между два калкана и съдържа партер, шест жилищни етажа, терасовиден етаж и сутерен, обслужвани от едно комуникационно ядро със странично осветление оборудвано с асансьор за 8 лица.
 

 

Сутеренът съдържа една двойна и четиринадесет единични гаражни клетки с достъп от маневрено хале, а рампата е с отопляема настилка, като на тераса над подземният гараж са разположени допълнителни паркоместа. На партерния етаж са разположени офис със самостоятелен достъп от улицата, медицински център и входно фоайе. На втори и трети са разположени по един двустаен, един тристаен и четиристаен апартамент. На четвърти и пети етаж са разположени по един тристаен апартамент, два двустайни апартамента и едно ателие. На шести и седми етаж са разположени по един четиристаен апартамент и един пет стаен апартамент. На терасовидния етаж са разположени два тристайни апартамента.
 

 

Конструкцията е монолитна, със стоманобетонни носещи елементи и плочи и с тухлени зидове.
 

 

Фасадата към улицата е изпълнена като вентилируема, с облицовъчни панели от цинкова ламарина с титаниево покритие (производство на UMICOR), а централната рамка е с покритие от композитни панели на TRESPA. Сградата разполага с всички необходими инсталационни системи за комфортно обитаване включително и ефектно фасадно осветление на ERCO.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии