Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината. Номинация: Премиер Резиденс. София. Снимки

Сградата е номинирана в категория Жилищни сгради или комплекси

Инвеститор:
"Соладис" ООД

Архитект:
"Сектор Арх" ЕООД

Изпълнител:
"Генов и Ко"

Конструктор:
инж.Хр.Даскалова

Адрес:
гр.София

Сградата се състои от сутерен с паркинг–места, партерно ниво с двa отделни подхода и две самостоятелни фоайета за офиси и жилищна част, три офиса и седем жилищни етажа с общо седемнадесет апартамента. Изградена е на база стоманобетонена конструкция и тухли Wienerberger Porotherm 25 см.
 

 

Фасадата е окачена, вентилируема, изградена от 4 см варовикови плочи, монтирани върху неръждаема и горещо поцинкована конструкция HAS Metal. За изолация е използвана 6 см каменна вата Fasrock с черен защитен воал на фирма Rockwool.
Дървената и част е от HPL плоскости изградени от естествен фурнир, върху специално обработен бакелит – гаранция за резистентност на атмосферни влияния за 10 години от фирма Prodema, Испания, дюбелирани за алуминиева конструкция.
 

За прозорците и витрините е използвана алуминиева дограма Schüco с нискоемисионно Ка–стъкло, двуплоскостно отваряне на всички прозорци и врати и вентилационни отвори за изравняване на въздушното налягане, монтирани в стъклопакета на прозорците в спалните и кухните.
 Сградата разполага с ефектно външно осветление - последно поколение енергоспестяващи светодиодни тела на Philips.
 

Подът на фоайето на жилищната част е решен с 2 см мраморна настилка. Върху част от стената на лобито е изградено пано от естествен оникс. Останалите стени са облицовани с дървена ламперия от естествен фурнир. Осветителните тела представляват дизайнерски полюлеи и аплици от черен кристал.
 

Към асансьора - последно поколение безшумен асансьор на Otis – GEN2 води стълбище с парапети от ковано желязо. Стените на стълбището са боядисани с антистатична боя Dulux. 
 Площадките между апартаментите са решени в различен за всеки етаж фигурален дизайн на 2 см мраморна настилка (след полагане на подова изолация от каменна вата Rockwool), идентична на фоайето. Входните врати на апартаментите са на италианската фирма Dierre с панели от естествено дърво – също различни за всеки етаж. 
 
 

Вътрешните стени и тавани са изпълнени с предстенна гипскартонена обшивка Knauf с 4 см топло- и шумоизолационна вата Rockwool.
Подът в апартаментите и офисите е с 5 см армирана замазка върху 2 см топло- и шумоизолационна вата Rockwool.
 
Подходът към рампата се отоплява с нагреватели на фирма Devi, Норвегия.
Над офисите и гаражите са изградени т.нар. зелени покриви с автоматизирана поливна система Rainbird. 
 
 

 

Сградата е обезопасена срещу мълнии чрез монтирания съвременен мълниеприемник с изпреварващо действие Schirtec.
 
Сградата има денонощна персонална охрана и е оборудвана със системи за дигитален контрол на достъпа, обезпечена е с 24-часово видео-наблюдение, вкл. камери за нощно виждане и видеодомофонна уредба. Предвидено е дистанционно безприсъствено отчитане на показанията за потребяваните вода и топлоенергия чрез най-съвременна радиосистема SensusBase на фирма Sensus, САЩ чрез използване на GSM-мрежа.
________________________________________

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии