Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Сграда на годината. Номинация: „Витоша Тулип”. Снимки

Инвеститор:
Афи Юръп България ЕООД

Архитект:
ЛП Консулт

Изпълнител:
Галчев Инженеринг Груп

Конструктор:
инж.Явор Бошнаков, инж. Николай Деретев

Адрес:
гр.София

VitoshaTulip представлява първокласна жилищна разработка, преначертаваща стандартите на градския живот. Разположен от вътрешната страна на Околовръстно шосе и в подножието на планина Витоша, комплексът съчетава удобството от бързия достъп до главните търговски области на града със сигурността на заградения район, пейзажа, спокойната среда и уединението.


Нискоетажната разработка се състои от 144 апартамента в четири отделни сгради, покриващи общо над 18,000 квадратни метра застроена площ. За всяка единица е осигурено място за паркиране, като по-голяма част от местата са разположени в подземен гараж. Всички входове на сградите са директно достъпни от нивото на паркинга, в допълнение към достъпа им към приземния етаж. Комплексът  включва също закрит басейн, басейн за деца, спа център със сауна, парна стая и джакузи, както и стая за упражнения, снабдена със съвременно фитнес оборудване. В допълнение, спортният център включва душове и съблекални за удобството на пребиваващите в комплекса.


Сградите са разположени така, че всеки апартамент да може да се наслаждава на планински изгледи без да се компроментира уединението. Специфичният дизайн позволява на проектите да предлагат повече от 70 вида апартамента; от апартамент с една спалня и градина до крило с 4 спални и десетки други възможности с различна жилищна площ – осигурявайки голям избор, който да задоволява различни нужди и желания.


Съвременните форми на външната част на сградите позволяват поставянето на прозорци високи от основата до тавана във всекидневните и закритите балкони.


Висококачествените материали могат да се намерят във всичко: от пода с естествен паркет и профили за прозорци Кьомерлинг, до красивите материали за външната част на сградата като дървени панели и мазилка. Заедно с прозорците те създават един неповторим архитектурен дизайн – разчупвайки масивността на сградата и осигурявайки изчистени детайли. В сградите са приложени стандарти за полезно използване на енергията.


Богато озеленени дворове и повече от 1000 дървета, растения и храсти създават зелена, успокояваща зона. За да се подсигури тази защитена и тиха атмосфера – проектът съдържа съвременни технологии, включващи CCTV и система за контрол на достъпа, както и 24 - часова охрана на мястото. Този проект е създаден и изграден въз основа на най-високите стандарти и методи за околната среда.
 
Инвестицията и дизайна преминаха отвъд границата на проекта – Vitosha Tulip предлага на околността и града нов подход – изграждане на инфраструктура около проекта, като: нов път, тротоар и улично осветление.


VitoshaTulip представлява крайната смесица от спокойна и луксозна уединеност в ритъма на градски живот, проектирана и изградена с внимание, специално насочено към качество и стандарти, превръщайки този огромен проект в неповторима комбинация от превъзходни малки детайли и елементи.

 

  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии