Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Руснаците формират търсенето на имотния пазар в България

 Българските брокери на недвижими имоти отчитат увеличаване на броя на сделките с жилища в средния ценови диапазон. Основните играчи на този пазар са купувачите от Русия, уверяват експертите. 

 
 
Според Българското национално радио (БНР), броят на сделките с недвижими имоти в страната постепенно се увеличава, като особено популярни са двустайните и тристайните апартаменти в курортните градове. Цената на тези имоти е в порядъка 45 000 – 65 000 евро. Именно това е сумата, която повечето руснаци са готови да платят за апартамент на брега на Черно море.  
 
 
Руснаците вече са основните играчи на българския пазар на недвижими имоти, съобщи още БНР. Според собствените изследвания на един от водещите руски портали за недвижими имоти, през последните две години, България е непрестанно водеща страна, според предпочитанията на руснаците за покупка на имот в чужбина.  
 
 
Но не може да се отрече, че независимо от активизирането на купувачите, все още в имотния сектор се чувства влиянието на кризата, твърдят експерти на недвижими имоти в България. Така например, през 2010 г., цените на жилищата са паднали средно с 25-30%, посочва агенция Novinite.com.  
  
 
Обобщаващото е, че през 2010 г., експертите отчетоха повишаване на броя на сделките. Предвижда се през настоящата 2011 г., цените на имотите да бъдат балансирани и пазарът като цяло да се върне към нормалното си състояние.
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии