Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Производството на строителни и ВиК изделия, с нови правила налагани от ЕС


Прозорци, изолационни материали, душ глави и смесителни кранове могат да имат значителен принос за икономия на енергия при употребата им, предвиждат поправки в закона за щадящи околната среда дизайни на продукти

Европейският съюз задължава производителите на стоки, вариращи от прозорци до водопроводни кранчета, да произвеждат по-енергийно ефективни продукти. Страните членки одобриха вчера по-строг закон за екологичните дизайни.

"Много продукти, свързани с разход на енергия, имат значителен потенциал да бъдат подобрени, за да се намали въздействието им върху околната среда. Прозорци, изолационни материали или душ глави и смесителни кранове могат да имат значителен принос за икономия на енергия при употребата им", предвиждат поправки в закона за щадящи околната среда дизайни на продукти.

По-специално компаниите, произвеждащи такива стоки, ще трябва да гарантират, че новите им дизайни покриват стандартите на ЕС за ефективност, които ще бъдат изработени допълнително.

Тези стандарти покриват целия житейски цикъл на продукта-от избора и транспорта на суровини до разходите за рециклиране или разграждането на продукта, след като спре да работи.

Производителите ще трябва да вземат предвид всички тези фактори от момента, в който започнат да създават новите дизайни, се посочва в директивата на ЕС.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии