Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Програмата за помощ на ипотечните кредитополучатели в САЩ е на път да се провали


Повече от една трета от 1,24 милиона собственици, които са били участници в обществената програми за помощ на ипотечните кредитополучатели, по една или друга причина са "отпаднали" от програмата.

 

Само през месец май 2010 година, от програмата са изключени 155 хиляди кредитополучатели. Така общият брой на гражданите, "отпаднали" от програмата достигна 436 хиляди души. Засега броят на тези, на които им се отдаде възможност да намалят ипотечните си плащания благодарение на програмата, и по този начин да спасят домовете си, е само 340 хиляди, съобщава MSNBC.

 

Въпросната програма стартира през март 2009 година. Американското правителство обеща в рамките на програмата да отпусне 75 милиарда долара на кредитополучателите, които искаха да рефинансират своите заеми. Освен това, правителството обеща на ипотечните институции да им даде премия от хиляда долара за всеки заем, чиито условия бъдат променени в полза на заемополучателя.
 

 

През януари 2010 година, бяха обявени междинни резултати от програмата. От над 900 хиляди кандидати, помощ е била оказана само на 65 хиляди души. Други 49 хиляди души бяха обявени за "несъвместими" с условията на програмата.
 

 

Основната причина за отпадането на кредитополучателите от програмата се състои в това, че администрацията на Барак Обама, в желанието си да ускори програмата, регистрира в банките граждани, без да им бъде направена предварителна проверка на доходите. След това обаче, финансовите институции направиха "свое разузнаване", и в резултат на това разследване много кредитополучатели бяха "дисквалифицирани" или сами се отказаха от участие в програмата.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии