Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

През март се отбелязва спад в обема на офис строителството в Москва
През март обемът на офис строителството в Москва намаля 2,8 пъти, в сравнение с февруари, достигайки до 75 хиляди квадратни метра, се казва в съобщение на консултантската компания "Cushman & Wakefield".

 

Експерт от компанията поясни, че през февруари тази година в Москва са въведени в експлоатация 211 хиляди квадратни метра нови офиси.

 

В материала на "Cushman & Wakefield" се уточнява, че през първото тримесечие на 2010 година, в столицата на Русия са изградени 360 хиляди квадратни метра нови офис пространства.

 

Според експертите, тази цифра е с 46% по-малко от същия период на 2009 г., когато са били въведени в експлоатация  630,5 хиляди квадратни метра офиси.

 

Според доклада на фирмата, наемите за офиси клас А, в центъра на Москва, в районите "Беларус" и "Москва река", както и в деловия център "Москва Сити", през март са достигнали до 760 долара на квадратен метър на година, което е с 5,5% повече от февруари.

 

В районите "Фрунзе", "Шаболовский", "Сокол", "Таганский", "Новослободский", както и в район "Басманний" и на бул. "Кутузов" в столицата на Русия, през март офиси от клас А можеха да се намерят за 520 долара за кв.м на година, тоест с 8,8% по-малко отколкото през февруари.

 

В покрайнините на Москва на северозапад, североизток, югозапад и югоизток от града, офисите високо качество през март достигат до 400 долара на квадратен метър на година. Което означава, че мартенските цени не са се променили спрямо февруарските.

 

Според "Cushman & Wakefield", наемите на  офиси клас В + в центъра на Москва в "Беларус" и "Москва река", както и бизнес центъра "Москва Сити", са достигнали до над 640 долара на квадратен метър на година. Което е повишение с 3,2% спрямо февруари.

 

Наемнити нива за офиси клас В + в районите "Фрунзе", "Шаболовский", "Сокол", "Таганский", "Новослободский", както и в район "Басманний" и по бул. "Кутузов" в руската столица, през март са били 350 долара на квадратен метър на година, което е с 5,4% по-малко, отколкото през февруари .

 

Наемите за офиси от клас В + в северозападните, североизточните, югозападните и югоизточните покрайнини на Москва са паднали до 290 долара на квадратен метър на година, което е с 6,5% по-малко спрямо февруарските цени.


Забележка: 1,33 щатски долар се равнява на 1 евро.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии