Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Оптимистични прогнози за строителния бранш


През юли 2009 г. съставният показател- бизнес климат в строителството-се покачва с 2,4 пункта спрямо юни поради известно повишаване на оптимизма в очакванията на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца, което показва подобрение с 6,5 пункта. Този оптимизъм е свързан по-скоро с очаквания за запазване на настоящата (вече намалена) строителна активност през следващите три месеца, отколкото с нейното увеличение.
През юли анкетата регистрира намаляване на осигореността на производството с поръчки и увеличаване на броя на клиентите със закъсненения в плащанията. Очакванията за персонала са в посока на неговото намаление през следващите три месеца.
С най-голяма тежест сред причините, затрудняващи дейността в отрасъла, продължават да бъдат несигурната икономическа среда и недостатъчната финансова обезпеченост.
Относно цените в строителството, предприятията, които предвиждат намаление, са повече от тези, които считат, че цените им ще се повишат през следващите месеци. Следва да се отбележи, че балансовият показател за осми пореден месец е с отрицателна стойност.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии