Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Определят Турция като най-добрата страна в Европа за инвестиции в недвижими имоти


Това становище беше изразено от анализаторите на голямия портал за недвижими имоти Global Property Guide, въз основа на техните прогнози, за поскъпване на жилищните недвижими имоти и потенциалната доходност от тях, след отдаването им под наем, през текущата година.

 

Възвръщаемостта от наем на жилище отдадено под наем в Турция, сега е средно 5,48%, това се отнася особено за големите градове като Истанбул, където недвижимите имоти все още са  налице, но и тяхното търсене е високо.
 

 

Според управляващия директор на компанията Experience International Стивън Ворбойса, средния процент на възвръщаемост от отдаване под наем на обекти в Турция, е по-висок, отколкото в традиционните европейски пазари-в Италия (5,04%), Франция (3,85%), Испания (3,81%) и Португалия (3,63%). На фона на значителния недостиг на жилища в Турция, който в момента възлиза на около 5,5 милиона обекта, тази цифра ще нарасне, съобщава Europe Real Estate. 
 

 

Освен това, Министерството на финансите на Турция предвижда, че през периода 2011-2017 средният годишен растеж на БВП ще бъде около 6,7%. Това ще е най-високият растеж, сред всички страни-членки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
 

 

Наскоро турските власти обявиха, че са осигурили 450 милиона нови турски лири (около 228 милиона евро), за реконструкция на пристанищната инфраструктура в голямия град Измир. Тази сума ще бъде изразходвана за повишаване на капацитета на пристанището. Турското министерство на транспорта смята, че Измир се нарежда сред петте най-големи европейски пристанища. Тази държавна инвестиция ще има благоприятен ефект върху местната икономика и пазара на недвижими имоти.

 

Справка от Imotdnes.com: Какво е доходност от отдаден под наем обект? Това е съотношението между годишните приходи от отдадения под наем имот, спрямо стойността на този имот.

Брутната доходност се изчислява преди приспадането на разходите за недвижимия имот, и съответните данъци и такси за него.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии