Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Общини получиха над 38 млн. лева по САПАРД

 

Близо 38,098 млн. лв. са изплатените средства по 72 общински проекта по програма САПАРД от септември досега, стана ясно на поредната среща на ръководителите на управляващите органи на оперативните програми и представителите на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

За периода януари-август 2009 г. по програмата са изплатени средства за 3 общински проекта на обща стойност близо 1,761 млн. лв. Общо платените общински проекти по програма САПАРД за периода 2001-2009 г. са 249 на обща стойност 150,115 млн. лв.
До следващата среща на НСОРБ с ръководителите на управляващите органи по оперативните програми ще се разгледат и ще бъде направен отчет на всички договори по програма ФАР, се посочва в съобщението на пресцентъра на Министерски съвет.
 

Ръководителят на разплащателния орган за средствата по предприсъединителните програми на ЕС Силвия Инджова съобщи пред представителите на Националното сдружение на общините, че всички заявления за плащания по общински проекти подадени до 26 ноември тази година са изплатени и в момента се обработват новите заявки.
 

Беше постигнато съгласие разглеждането на идеята за оставането на част от ДДС по ОП „Регионално развитие” в общините да продължи при следващи срещи в Министерството на финансите. Според зам.-министъра на финансите Владислав Горанов подобна законодателна инициатива е възможно да се направи преди края на 2010 г.
 

От НСОРБ настояха и за промени в Закона за общинския дълг в частта, касаеща гарантиране на обезпечаването му от общините, които също ще бъдат обсъдени на следващата среща в Министерски съвет, която е насрочена за 19 януари 2010 г.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии