Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Община Варна вложи близо 1,5 млн. лева за езикова гимназия


Общо 1 млн. 455 хил. лв. общински пари са инвестирани в ремонт и оборудване на училищната сграда, в която ще се настани Първа езикова гимназия във Варна. Това съобщи Радослав Тасков - директор на Дирекция "Образование" към общината. За строително-монтажни дейности са изразходвани 1 млн. 225 хил. лв., за обзавеждане - 150 хил. лв., а за компютри и мултимедия - 80 хиляди.

Училището ще разполага с многофункционална модерна спортна зала, която обаче за момента не е построена. За изграждането й са необходими 1,5 млн. лв., които ще бъдат търсени по линия на публично-частното партньорство. Процедурата е задействана и когато се намери инвеститор, строежът ще започне, увери Тасков. До приключването му часовете по физическо възпитание ще се провеждат в подземните помещения на учебното заведение, където за целта са пригодени зали за игри. Закупени са маси за тенис, предвиждат се занимания с хореография и танци. Помещенията са снабдени със съблекални и тоалетни.

Учениците от Първа езикова гимназия ще започнат новата учебна година навреме в ремонтираната сграда, допълни Радослав Тасков.

Припомняме, че на извънредна сесия на 31 март 2008-ма година варненският общински съвет реши да прекрати съвместното съжителство на две от най-предпочитаните гимназии в града – Първа и Четвърта. Като част от оптимизацията на училищната мрежа в града, Първа ЕГ бе преместена в сградата на ул.”Подвис”, обитавана от гимназия "Николай Лилиев”, която пък се обедини и съответно премести в сградата на училище “Неофит Бозвели”.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии