Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Нов рекорден брой иззети жилища заради задължения по ипотеките в САЩ


През септември броят на иззетите жилища надвишава 100 000, като тази цифра е колкото през цялата предкризисна 2005 година.

 

През септември са издадена 347 400 известия за отнемане на жилища от ипотечни длъжници, а броят на самите конфискувани домове е 102 100.  През третото тримесечие на годината, собствениците на всяка 139-та  жилищна единица в САЩ, са получили  известие за отчуждение, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни на компанията RealtyTrac.
 

 

Броят на иззетите през септември ипотечни жилища е нов абсолютен рекорд, предния рекорд бе през прежния месец август, когато бяха иззети 95 400 обекта.
 

 

В следващите месеци, анализаторите прогнозират лек спад по този показател. Но това няма да се дължи на подобряване на ситуацията на пазара, а поради факта, че властите в американските щати,  заедно с ръководителите на банките са започнали разследване на законността на ипотечни изземвания. След мащабна проверка, бе обявено, че в страната са се увеличили мошенничествата, свързани с отчуждаването на жилищата.
 

 

Експертите се затрудняват да правят прогнози за динамиката на пазара на жилища в САЩ, докато не бъдат обявени резултатите от тези проверки. Като цяло ситуацията остава нестабилна, също като икономическото състояние.
 

 

Като един от положителните признаци вицепрезидентът на RealtyTrac, Рик Шарга, вижда във факта, че от месец април бяха премахнати държавните стимули за закупуване на първо жилище. Според него, това ще накара американските купувачи да се обърнат към търговете, където се продават иззетите ипотечни жилища и където цените като цяло са по-ниски от пазарните. Шарга заявява, че в крайна сметка, това може да увеличи продажбите на жилищни имоти в страната. Но и уточнява, че за да бъдат продадени всички иззети обекти, които са в счетоводните баланси на банките ще са нужни най-малко две години.
 

 

Трябва да се отбележи още, че много от американските купувачи на къщи, се насочиха към покупката на апартаменти, които се продават на по-ниски цени.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии