Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Няколко въпроса на тема: "Какво става на пазара във Варна"?

Как ви звучи: "Най-ниската цена: лична оферта: ТРОШЕВО-МОЛА 83 кв. м. ПК, ет 11/16; 2 спални, хол, кухня; Цена 62 000 Е"

или


"МЛАДОСТ-60 кв. м.; кухня, хол, спалня; Цена 46 000 Е"

 

Да, предполагам за тези, които наистина търсят жилище сигурно тези цени звучат приемливо и нямат нищо общо с нивата от преди няколко месеца, когато бяха два пъти по-високи. И в тази връзка изникват някой интересни въпроси, на които ще се опитаме да дадем отговор в следващия брой на списание "Имот днес Варна".

 

 • Блъф ли са или реалност цените в момента?
 • Кой купува днес?
 • Банките кредитират ли?
 • Какво провокира продавачите да продават?
 • Колко още ще паднат цените?
 • А кога ще се вдигнат?
 • Има ли криза или временен страх?
 • Защо някой агенции са в отпуска до края на януари?
 • Защо агенциите орязаха драстично рекламата си в някой утвърдени печатни издания?
 • Защо други издания дават безплатни публикациии, само и само да не лъснат голите страници?
 • Защо всички "специалисти" спряха да изказват мнения?
 • Време ли е за закон за търговията и управлението на недвижима собственост?

 

Предполагам отговори има, след като има въпроси и ще помоля всеки, който би искал да помогне в разплитането на мистерията около зададените въпроси, да изкаже своето мнение в коментарите най-отдолу - не е необходима регистрация.

 

Ивайло Манахов - гл. редактор

 


 

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Потребител: 2012-06-16 14:27:32 |

Ще споделя още нещо досега имам над 40 обаждания и няколко огледа само от читатели на "Позвънете". От сайтовете imot.bg и imotdes.com само агенции.Дали трябва закон-абсолютно.Трябва всеки който има участие в пазара на имоти да знае кой какво плаща.Ако аз искам да купя чрез агенция примерно ще трябва да платя 1% комисион,ако ще продавам също 1%.Кога и как трябва се плати,какво трябва да получиш от агенцията и т.н.Ако купуваш на зелено от агенция ,кой те защитава ,че стоителя ще завърши в срок обекта и най-важното ще имаш имота за който си платил.Споделям от собствен опит при закупуване на ново жилище ,колко съм бил лъган/ми е спестявана истината/ от агенции и строители.Агенцията страна по сделката интересува ли се после ,какво съм получил.Иначе ще продължаваме в опитите си да се надлъгваме и всички ще са губещи.

Потребител: 2012-06-16 14:27:32 |

За кои специалисти става въпрос,за тези които те водят по новостроящ се обект и въобще не знаят какво всъщност ще представлява.Специалистите които излизат пред медиите и казват колко щели да поскъпнат имотите или кои щели да поевтинеят.Голяма част от хората в бранша са виновни за надуването на цените.Как се получи от себестоиност на жилишни обекти от 280 до 400 € да се продават от 650-1000 €.Защо брокерите не могат да ти кажат истинската стойност на един обект? Как да очаквате някой да отговори на тези въпроси,когато за първи път в BG ще трябва продавачите да сваля драстично цени.Докато банките не започнат отново кредитиране поне на 80% от миналогодишните нива пазара ще все така муден.Има и криза и страх и купувачи ,които просто изчакват посъветвани ,че цените още ще падат.Има вече и хора ,които трябва да продават.Аз искам да посъветвам агенциите за след кризата ,да се научат да ориентират клиентите правилно ,а не просто да се опитват да пробутат някой обект.Лошото ,че и тези които са се включили досега във форума не споделят кой знае какво.Аз вече свалих за 3 месеца от цената на един имот 10000 €,но истински купувач все още няма.Явно просто още няколко месеца ще трябва да се изчака докато стреса отмине. И все пак цени от 1200-1400 € е безумие.

Brokerka: 2012-06-16 14:27:32 |

Колега извинявай ама за какво да хвърлям пари в "ПОЗВЪНЕТЕ", след като няма никаква работа. Само седим в офисите и се чудим какво да правим. Добре, че е този сайт, че да прочетем какво става - то ние си знаем, че нищо не става ама все пак си е нещо. Много добри въпроси и за съжаление на повечето имам отговор, но не ми се иска да споделям. Болно ми е, че вместо да покажем на нашите клиенти с реклама, че ни има все още - ние се изпокрихме и така още повече съсипваме нещата. Като няма реклама всички ще се усетят, че нещо не е наред.

Агент на имоти: 2012-06-16 14:27:32 |

Днес си купих "ПОЗВЪНЕТЕ" да видя рекламата на колегите от другите агенции и видях едни празни от рекламни карета страници. Шрифта на подадените безплатно обяви беше увеличен нетипично - само и само да не си личи, че има малко обяви. Колеги, нали чакате отдавна "ПОЗВЪНЕТЕ" да поемат вода - май момента дойде. Въпреки, че с години им давахме пари, никой не си признава, че и сделчици понаправихме.

Цветкова: 2012-06-16 14:27:32 |

Всичко с цените става все по-добре и по-добре, но как да купуваш като банките са вдигнали лихвите и таксите до небето. Наточили са брадвите и само да си подадеш пръстите, удрят веднага. Ако искате да се заробвате има и по-добри начини - оженете се, поне няма глоби засега.

Boi4ev: 2012-06-16 14:27:32 |

Много добри въпроси, а кой ще отговаря? Днес продават тези, които накупиха с кредити вчера спекулативно и сега са готови на всичко за да се отърват от заграбеното. Специалисти и креватни брокери - това е положението. Изплуваха като мишоци и се чудят какво стана. Стана филма "Господин за един ден" - милионери за нула време, покупко/ продажби на земици и туй - онуй, ами сега?

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии