Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Небостъргачи „филтриращи” звуците на Рим

 

Проектът за многофункционалния комплекс Soundscape Towers, обединява три  футуристични небостъргача. Той ще бъде осъществен на историческо място, намиращо се в гъсто населения квартал Сан Лоренцо в италианската столица Рим. Целта на проекта е да направи живота на хората от квартала по-ярък, красив и хармоничен.

 

 

Според авторите - римските архитекти Алесандро Ди Клементе, Матия Мартина и Кармен Пиа Скарили, ултра модерния дизайн на сградите няма да бъде в дисхармония с обкръжаващата ги среда, защото околните жилищни сгради са смес от история и съвременност, тъй като по-голямата част от този район на града, е била разрушена по време на Втората световна война.

 

 

Сан Лоренцо се намира в близост до натоварена железопътна гара и е дом на едни от най-големите университети в Европа. Пристъпвайки към проекта, архитектите са анализирали темповете и особеностите на развитито на региона, след което са  определени функциите на всяка от сградите.

 

 

Като цяло комплексът представлява многофункционална структура, която включва жилища, офиси, студентски общежития, търговски площи за магазини, ресторанти и заведения, пощи, аптеки, музеи, театри и библиотеки, както и такива важни зони за отдих като паркове и детски площадки.

 

 

Но тези фантастични съоръжения ще има още едно, много важно за града предназначение -  те отслабват и поглъщат градския шум, като гигантски филтри,  ще филтрират звуците от сирени, превозни средства и железопътния транспорт, както и крясъците и други смущаващи звуци и ще ги превръщат в хармонични звукови вълни! 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии