Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Не купувайте ипотекирани имоти във Варна за нищо на света!

Призивът: Не купувайте ипотекирани имоти във Варна за нищо на света! Звучи популистично, но само на пръв поглед. Придобиването на имот, чийто собственик в момента е закъсал е лично престъпление спрямо него.

 

Поставете се на негово място, представете си, че утре вие изпадате в невъзможност да плащате на банката и тя обявява ипотекирания имот.

Покупката на ипотекирани имоти не е добра идея и от пазарна гледна точка. Ако явлението добие масовост, ще бъде предизвикана вълна, която в един момент ще достигне долна, мъртва точка и тогава никой няма да е в състояние да продава или купува.

Купувачите в подобна ситуация, още повече ще се затворят в черупката си.

Има достатъчно имоти - с чисто минало или новопостроени, които в момента са на добра цена. Не се изкушавайте от изглеждащите примамливо цени на ипотекирани имоти.

Те са такива, но в лицето на банката, която има за прибиране на пари и на съдия-изпълнителя, който също ще прибере комисионна. В природата екземпляри, които се хранят по този начин са от рода на лешоядите. Държите ли да се наредите рамо до рамо с тях.

Мислите ли, че ще ви се разминат проблемите в бъдеще?

Мислите ли, че собственика няма да се опита да си върне имота или да създаде куп пречки, които закона му позволява да направи?

Банката така или иначе си е преценила риска, когато е давала кредита. Първо са взели пари за разглеждане на документите.

После са взели 10-20 % първоначална вноска.

За година, две, три са получавали лихва и ткса по обслужване на кредита.

По всяка вероятност са покачили първоначално уговорената лихва и може би това е натоварило купувача.

Някой банки почти по нищо не се отличават от заложните къщи, освен по скъпарските си офиси, които пак безбожните лихви са платили.

Ако желаете да направите услуга на банката - давайте парите и вземайте имота, проблема е, че като му дойде времето да си ходите - няма да можете да го вземете със себе си. Този, който е загубил дома си, може и да поеме към светия отец, съсипан от факта, че семейството му е на улицата.

Моля за момент помислете и после дръпнете спусъка на руската рулетка, защото по друг начин не мога да определя ситуацията в момента.

Струва ми се, така наречената криза ще преодолеем ако малко повече протягаме ръка за помощ към околните и малко повече мислим до какво ще доведе всяко, наше действие.

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 » »»

Частно лице: 2012-06-16 14:27:32 |

Никой не е виновен на длъжника, който иска да живее чужд живот.Това е истината, която това лице не е видяло още при вземането на кредита. Не може да се мъчат едни, а други с кредитче и получават всичко.А банките които даваха на всеки да си трупат разходите и да фалират.

Кредитоприбирател: 2012-06-16 14:27:32 |

ОК, всички са прави, но за какво всъщност иде реч? По тази "демократична" логика като видим паднал на улицата - да му приберем веднага парите, защото иначе някой друг ще ги прибере, а защо да не сме ние. Много ми се иска да видя "Автора не знае, какво говори:" свлякъл се на улицата и да му прибера и долните гащи. Ще успокоя съвеста си така: "Ами няма обществото да мъкне тоя нещастник, като е паднал значи е боклук" Уважаеми гледай да не паднеш, защото аз ще съм отзад и ще чакам да е надяна.

Автора не знае, какво говори: 2012-06-16 14:27:32 |

Призива да не се купуват имоти на публична продан вреди единствено и само на длъжниците. Има хора, които винаги ще участват на търгове, чрез подобни сълзливи статии само ще се стесни кръга от участници и няма да се постига висока цена на търговете, съответно длъжника губи. Отделно от това, ако дълговете на длъжниците не се прибират цената я плаща цялото общество, което е абсолютно несправедливо, като претенция от страна на тази, част от обществото, която има лични финасови проблеми /все едно останалите нямат и са длъжни да влачат на гръб някой правил иху аху без сметка. Държавата също не трябва да се намесва, защото освен, че ще наложи мисленето давай да харчим, после държавата ще плати реално ще плати с парите на данъкоплатеца за решаване не на проблеми за които плаща данъци а за нечии финасови грешки. На практика не държавата ще плати а данъкоплатеца. Има претенции, и за отсроки, намаляване на лихвите от страна на банките и т.н.!!! Хей демокрацията е свързана с правилно разбиране на частната собственост осъзнайте се, който е подписвал договори без да гледа и мисли да си носи кръста. Това автоматично води до следното, всеки нов крдитоискател, ще трябва да плаща по - висока цена за кредита за да може да се компенсира наливането в закъсалите. С две думи автора е толкова заблуден, че ако изтрие статията, ще направи услуга на тези на които "мисли", че ще помогне. Аз съм от хората, които не желаят да плащат за чужди грешки, за това изложих малко справедливи доводи за положението.

Намирисва: 2012-06-16 14:27:32 |

Незнам на какво ти намирисва "coco" ама тая статия е посетена от хиляди потребители и така ще се размирише, че такива като тебе ще тичат за тоалетна хартия (ако знаеш за какво служи де). Президента Обама дори призова банките да помогнат, след като всички им помогнаха. Но такива като тебе дето чакат да чопнат някоя евтина далаверка, като приберат на някой жилището - ще намирисват много. По миризмата лешояда разпознава мършата ама ти по-добре знаеш това, всъщност ти надали знаеш какво е лешояд, защото явно си неграмотен :)

coco: 2012-06-16 14:27:32 |

МНОГО СМЕШНА СТАТИЯ! НАМИРИСВА НА КАНДЪРМА!

Ивайло Манахов: 2012-06-16 14:27:32 |

Крайно време е да се намеся. Снощи имаше два коментара, които бяха избягали от добрия тон и се наложи да ги изтрием. Действително раздаваме част от тиража безплатно - на 3 месеца веднъж с рекламна цел (около 500 броя). Това са броеве, които са останали непродадени и вместо да ги хвърляме, ги подаряваме на хората за да видят списанието и да си го купят. Миналия месец фирма Кадобак - собственик на Репове във Варна, не успя да продаде само 2 броя от списанието. Удвоиха заявката за следващия месец. На фона на западащите тиражи - това си е подвиг. И не случайно - ние не спираме да работим за нашите читатели. Винаги ще имаме завистници, но важно е да не спираме. Знам от коя агенция са писали коментарите, но ще си запазя за мен - някой може и да са познали :)

Брокер: 2012-06-16 14:27:32 |

Ами да едни снощи бяха писали, че Манахов е псевдо-капацитет и че нищо не разбира от реклама :) Също и, че раздавали списанието му безплатно по улиците, защото не се продавало, ама беше кофти написано и с неприятен изказ и са отстранили коментарите. По принцип познавам Манахов и бих казал, че отдавна е в медиите за имоти и си разбира от работата.

Стойчева: 2012-06-16 14:27:32 |

Снощи двама атакуваха гл. редактор Ивайло Манахов с обидни квалификации. Бяха до там нагли, че бяха написали Имот днес Варна да се махат от пазара, защото не разбирали от реклама и нещо все в тоя сорт. Сега си давам сметка, че сигурно и те са били от Адрес. Аз рекламирам от години в този портал и в списанието ИМОТ ДНЕС ВАРНА и съм много доволна. Манахов го познавам и няма да им се остави на тия - ще ги гони до дупка. Той първо ги нареди за нулевата комисиона преди месеци. Никой друг не писа нищо, щото Адрес тъпчат яко всички медии с реклама. Само тия от Имот днес не се дават - корави са. Всички други вестничета си трайкат, да не би нещо Адрес да се обидят и да не рекламират.

Мирише на Адрес: 2012-06-16 14:27:32 |

Този Пламен колега и на мен ми намирисва на брокерче от Адрес. Остава ми един такъв привкус на анонимни от Адрес. Прав си, че само тях може да ги боли толкова. Техния бизнес сега се крепи на ипотекираните имоти и като лешояди бранят плячката - само и само да не се разчуе....

Аматьор в бизнеса с имоти: 2012-06-16 14:27:32 |

Кои са аматьори г-н Пламен, че нещо не разбрах!?

   1  2 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии