Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Настъпление на шейхове от Саудитска арабия с инвестиционни намерения

 


Информационната аганция Standart News съобщи, че три министерства – на икономиката, външното и на икономиката не могат да се разберат по чия покана е арабски шейх в България.

Въпросния шейх е министърът на финансите на Бахрейн шейх Ахмед бин Мохамед ал Халифа. Въпреки споровете кой е отправил поканата и кой се грижи за официалната програма, срещи ще има.

На церемония в Министерството на външните работи ще се подпише Договор за взаимно насърчаване и защита на инвестициите, споразумение за избягване на двойното данъчно облагане и Меморандум за разбирателство в областта на икономическото и техническото сътрудничество между правителствата на България и Кралство Бахрейн.

Друг арабски шейх ще ни посети на 1 юли - милиардерът принц Ал Уалид бин Талал ас Сауд, който в класацията на Форбс е на двадесет и второ място по богатство. Поканата е от вицепрезидента Ангел Марин за връчване на орден "Мадарски конник".

Еднодневното посещение е и с инвестиционни намерения в областта на хотелиерството. Принцът участва с дялове в международни компании във всички сектори и в световни вериги от хотели. Информцията е дал заместник министъра на външните работи Милен Керемедчиев.

Името на принц Ал Уалид бин Талал бин Абдул Азиз ас Сауд е свързано с компанията му Kingdom Holding Company, която възнамерява да построи най-мащабния небостъргач в Саудитска Арабия - Kingdom Tower в град Джеда на Червено море. 1600 етажа с луксозни жилища, офиси, хотели на стойност 10 млрд. Долара. Въпреки, че пазарът на имоти в Саудитска Арабия не е така засегнат, проекта Kingdom Tower е замразен поради несъобразяване със съвременните пазарни условия и натрупан дълг в размер на 7.5 млрд. от Kingdom Holding. Информацията е от Middle East Economic Digest (MEED).


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии