Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Нарушителите ще продължават да се извеждат от жилищните сгради

Предложението на депутата Лъчезар Тошев да бъде зачеркнат един от текстовете  в Закона за собствеността, не бе прието в парламента.

Текстът гласи, че всеки притежател на жилище се извежда от сградата по решение на общото събрание за срок от 3 години.

 
Против  отпадането на този текст бяха общо 54 народни представители, „за“ само четирима, а пък общо 20 решиха да се въздържат.
Лъчезар Тошев е на мнение, че този член в закона нарушава правото на собственост, затова той смята, че най-доброто решение е просто да отпадне. Явно обаче другите депутати не са съгласни с него, след като не подкрепиха идеята му.
 
 
Депутатът от ГЕРБ Емил Радев коментира, че този текст гарантира правата на всички обитатели в една кооперация, когато системно е нарушаван реда от някои от живеещите в дадена сграда. Окончателното решение за изваждането на обитател от жилищния блок се взема чрез гласуване. Ако над 75% от гласовете са „за“, то тогава нарушителят ще си понесе последствията.
 
Важно е да се спомене, че ако собственик бъде изведен от блока, това в никакъв случай не означава, че губи правата върху имота си.
 
В крайна сметка, когато притежаваме жилище в кооперация, трябва да носим някаква отговорност и да се съобразяваме с останалите живущи там. Имало е фрапантни случаи, при които хора са гледали прасета и коне в апартамента си.
 
Това със сигурност не е нещо нормално!

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии